x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei - Suc de roşii organice

Produsul zilei - Suc de roşii organice

12 Feb 2008   •   00:00
Produsul zilei - Suc de roşii organice
Acest suc este preparat din roşii ecologice şi este "îmbunătăţit" cu puţin suc de lămâie şi sare de mare. Valorile nutriţionale la 100 grame de suc sunt: 64 kj (14 kcal), 0,9 grame proteine, 2,6 grame de glucide şi mai puţin de 0,5 grame de lipide.


BENEFICII. Sucul de roşii stimulează secreţiile digestive, motiv pentru care luat înainte de masă este aperitiv. În plus, el reprezintă o băutură reconfortantă, cu indicaţii speciale în anemii şi convalescenţă. Câteva studii au identificat că licopenul – un tip de carotenoid, o substanţă secundară care se găseşte în cantităţi mari în roşii şi în sucul de roşii – are un puternic efect protector în faţa cancerului de prostată. În plus, licopenul are proprietăţi antioxidante, protejând celulele şi împiedicând distrugerea şi degenerarea lor. Licopenul contribuie la neutralizarea radicalilor liberi din tot organismul, inclusiv din creier, menţinându-l în stare bună de funcţionare timp îndelungat.


LEGUME. Roşiile sunt remineralizante, revitalizante, digestive, stimulatoare ale secreţiei de suc gastric şi pancreatic, diuretice, dezintoxicante şi alcalinizante ale sângelui. Ele au rol de dizolvant uric şi eliminator al ureei. Curele cu roşii sunt recomandate în astenii, ateroscleroză, afecţiuni vasculare, gută, reumatism, litiază biliară, litiază urică, azotemie, atonia stomacului, constipaţie, hipoaciditate gastrică, obezitate, boli de ficat, insuficienta cardiacă cu edeme.


×
Subiecte în articol: roşii bio