x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Promovare pentru bio

Promovare pentru bio

de Florina Zainescu    |    31 Iul 2008   •   00:00
Promovare pentru bio

CAMPANIE  ●  Produsele ecologice sint "bune pentru natura, bune pentru tine"
Actorii de pe piata eco pot descarca de pe net si folosi in mod liber materiale de promovare a roadelor bio create de CE. Organizatiile profesionale din sector pot depune si propuneri de campanii de popularizare a produselor eco pe piata interna.



CAMPANIE  ●  Produsele ecologice sînt "bune pentru natură, bune pentru tine"
Actorii de pe piaţa eco pot descărca de pe net şi folosi în mod liber materiale de promovare a roadelor bio create de CE. Organizaţiile profesionale din sector pot depune şi propuneri de campanii de popularizare a produselor eco pe piaţa internă.

Comisia Europeană (CE) a iniţiat o nouă campanie europeană de promovare a produselor ecologice sub sloganul-cheie "Agricultura ecologică. Bună pentru natură, bună pentru tine". În afara acestui slogan central, campania mai cuprinde şi alte sloganuri şi mesaje-cheie, cum ar fi: "Agricultura ecologică. Pur şi simplu bună"; "Agricultura ecologică. Este felul nostru de a fi".

CE a lansat şi o pagină multilingvă de internet dedicată agriculturii eco www.organic-farming.europa.eu. Cei interesaţi vor găsi aici informaţii utile despre agricultura fără chimicale, în timp ce pentru profesioniştii din sector sînt disponibile, gratuit, materiale de marketing şi promovare. Şi producătorii, procesatorii sau comercianţii autohtoni pot descărca de pe acest site broşuri, afişe, bannere, reclame, pliante, dar şi spoturi de promovare pentru radio şi tv în limba română. "Siglele naţionale, regionale sau alte sigle ale agriculturii ecologice pot fi adăugate materialului, dar conţinutul nu poate fi modificat în nici un alt sens", se precizează pe site.  

FINANŢĂRI.
În plus, actorii eco autohtoni pot crea, cu cofinanţare europeană, propriile campanii de promovare. Ministerul Agriculturii şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au lansat un apel către organizaţiile profesionale şi interprofesionale din sectorul agroalimentar să depună propuneri de programe de informare şi promovare pentru produse agricole pe piaţa internă. Pînă la 30 noiembrie 2008, cei interesaţi trebuie să transmită propunerile care trebuie să respecte condiţiile din caietul de sarcini.

×
Subiecte în articol: bio promovare