x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Proprietățile miraculoase ale rozmarinului. Ce vindecă

Proprietățile miraculoase ale rozmarinului. Ce vindecă

13 Iun 2016   •   10:47
Proprietățile miraculoase ale rozmarinului. Ce vindecă
Sursa foto: pixabay.com

Rozmarinul este recunoscut ca plantă aromatică şi folosit în bucătăria din întreaga lume. Însă, această plantă este utilizată şi în medicina naturistă datorită numeroaselor proprietăţi benefice pentru organism pe care le conţine, scrie clicksanatate.ro.

Rozmarinul conţine antioxidanti fenolici, acid rozmarinic şi numeroase uleiuri volatile esenţiale, cum ar fi: cineol, camfen, borneol, acetat de bornil, alfa-pinen. Aceşti compuşi sunt cunoscuţi pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, antialergice, antifungice şi antiseptice.

Această plantă este foarte de bogată în vitamine din complexul B, vitamina A şi vitamina C.

Reduce riscul de cancer

Rozmarinul  te protejează împotriva cancerului, deoarece acesta conţine substanţe antioxidante care previn îmbolnăvirea celulelor.

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

În medicina naturistă, această plantă este recunoscută, în primul rând, pentru faptul că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Aşa că, rozmarinul este un remediu excelent în durerile musculare cauzate de eforturi intense (alergat mult, căţărat etc).

Ajută memoria

De asemenea, această plantă poate îmbunătăţi şi circulaţia cerebrală. Aşa că, persoanele care doresc să-şi îmbunătăţească memoria le este recomandat să consume ceai de rezmarin. Iată cum se prepară acesta: o linguriţă de rozmarin la 250 de ml de apă clocotită. Se lasă 10 minute la infuzat, se adaugă o linguriţă de miere şi apoi se consumă. Este necesară măcar o cană pe zi, timp de o lună de zile.

Te scapă de durerile menstruale

Rozmarinul este indicat şi în durerile menstuale. Pe de altă parte, scade şi colesterolul rău din sânge. În ambele situaţii, este indicat uleiul de rozmarin. Iată cum se prepară: se pun câteva crenguţe de rozmarin la uscat, apoi se pun într-un borcan.

Se adaugă câteva linguri de ulei de măsline şi se agită. Un sfert dintr-o cană se foloseşte pentru o baie (astfel vei scăpa de durerile menstruale) sau în amestec cu oţet balsamic, peste o salată (pentru a scădea colesterolul rău).

Spune ADIO durerilor de cap

În plus, acestă plantă ajută la reglarea tensiunii arteriale. Pe de altă parte, te poate scăpa şi de durerile acute de cap. Şi în această situaţie, se recomandă câte o cană de ceai, de două ori pe zi.

 

×