x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Remedii naturale pentru răul de maşină

Remedii naturale pentru răul de maşină

20 Iun 2019   •   18:50
Remedii naturale pentru răul de maşină

Greața și senzația de amețeală specifice răului de mișcare îți pot strica vacanța, așa că îți vor prinde bine câteva remedii naturiste pe care să le folosești atunci când mergi cu mașina.

Aceste stări neplăcute apar atunci când creierul primeşte semnale contradictorii de la ochi şi urechi. De exemplu, dacă te uiţi în jos atunci când te afli maşină, ochii întâmpină dificultăţi de focalizare, dar urechile transmit creierului mesajul că te mişti. Brusc, apar amețeli, vărsături şi o stare generală de rău. Senzațiile pot fi atenuate cu soluţii naturale, cele mai eficiente ajutoare fiind ghimbirul şi menta.

Infuzia de ghimbir, esenţială

Înainte de a pleca la drum, bea o ceaşcă mare de infuzie din ghimbir. Acest preparat este recunoscut pentru proprietăţile de combatere a răului de maşină. Oamenii de ştiinţă au dovedit că ceaiul făcut din această plantă reduce cu până la 90% riscul de a suferi de greaţă şi de alte simptome specifice. Pentru a-l prepara, taie 10 feliuţe de rădăcină de ghimbir şi lasă-le în apă clocotită, la infuzat, cel puţin 10 minute. Strecoară amestecul, eventual adaugă puţină miere, dacă ţi se pare foarte aromat. Este bine să îl bei cu înghiţituri mici, pentru un plus de efect. Mai mult, specialiștii susțin că stimularea altor simțuri (mirosul în această situație) poate distrage atenția creierului. Puteţi folosi ulei de lavandă.

Menta şi busuiocul combat greaţa

Ca să previi răul de maşină atunci când te aşteaptă o vacanţă lungă, ia cu tine ceaiul de mentă. Se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită, şi se bea îndulcit cu puţină miere. Poţi adăuga şi lămâie, pentru un efect mai bun. Busuiocul este un alt remediu pentru senzația neplăcută pe care o ai de fiecare dată când călătorești. Prepară un ceai din busuioc proaspăt și consumă-l atât înainte cât și în timpul călătoriei.

 

Levănţica şi obligeana au proprietăţi eficiente contra răului de mişcare şi combat stările de anxietate şi hiperexcitabilitate, senzaţii specifice de dinaintea deplasării cu maşina, trenul, avionul sau cu vaporul.

×
Subiecte în articol: remedii rau de masina