x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Retenția de apă: 10 metode ca să elimini balonarea și excesul de apă din corp în doar 4 zile!

Retenția de apă: 10 metode ca să elimini balonarea și excesul de apă din corp în doar 4 zile!

26 Feb 2019   •   20:05
Retenția de apă: 10 metode ca să elimini balonarea și excesul de apă din corp în doar 4 zile!

Până la 70% din corpul uman este format din apă. Ea se află în sângele, mușchii, organele, chiar și oasele noastre. Toți oamenii au nevoie de ea, dar uneori corpul nostru oprește prea mult. 

Retenția de apă se referă la acumularea excesivă de lichid în sistemul circulator, în țesuturile corpului sau în cavitățile corpului.

Aceasta poate apărea în multe zone diferite ale corpului și din diferite motive și provoacă inflamarea și umflarea. Aceasta poate fi declanșată de multe lucruri diferite. (PM)

Termenul medical folosit pentru retentia de apa (retinerea apei in organism) este edem. Aceasta conditie apare atunci cand are loc retinerea patologica de lichid in tesuturile organismului, in special in tesutul conjunctiv. In mod normal, lichidul din tesuturi este drenat de sistemul limfatic care actioneaza ca un filtru (preia si inlatura toxinele, reziduurile si deseurile celulare, apa, grasimile, bacteriile, etc.) si apoi limfa este deversata in fluxul sangvin.

Daca te trezesti cu mainile umflate, te strang pantaloni care iti venau pana de curand, e foarte posibil sa nu fie vorba de grasime, ci de balonare si / sau un surplus de apa acumulat in tesuturile tale. Ca sa scapi rapid de umflare si balonare, incearca pentru numai 4 zile sa inlocuiesti unele alimente din dieta ta normala cu urmatoarele alimente sugerate de la expertii Prevention.com.

1. Renunta la sare.......................

Citește mai departe despre cele 10 metode eficiente de prevenire și eliminare a retenție de apă

×