x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare REVOLUŢIA "VERDE"/Răsar noi şi noi magazine

REVOLUŢIA "VERDE"/Răsar noi şi noi magazine

de Florina Zainescu    |    20 Dec 2008   •   00:00

Oferta de alimente şi cosmetice ecologice, fără chimicale, creşte atât în spaţiul virtual, cât şi în cel real.



Dacă poftiţi la fursecuri sau paste italiene preparate din ingrediente ecologice, faceţi o vizită la Grano
Jurnalul foto

La capitolul "real", Capitala stă cel mai bine. Ieri după-amiază s-a deschis un nou magazin cu produse ecologice pentru masă, casă, joacă şi suflet: Cobilitza. Pentru masă găsiţi tot felul de alimente – de la produse de bază la iaurturi, paste făinoase, pateuri vegetale, dulceţuri, ceaiuri sau cafea –, pentru casă, cosmetice şi detergenţi, iar pentru suflet, o expoziţie de pictură. Şi gama de produse se va lărgi, asigură proprietarul magazinului. El a precizat că în magazin se vor găsi atât alimente de import, cât şi româneşti, dar că îşi propune să promoveze activ producătorii locali. Cobilitza este la doi paşi de Ateneu, pe Strada Benjamin Franklin nr 14, într-un apartament de la parterul unei case vechi.

Tot în Bucureşti, în zona Dorobanţi – intrarea Ştefan Tudor 53-55, s-a deschis de curând un magazin cu alimente tradiţionale italiene: Grano. Printre zecile de specialităţi şi preparate tradiţionale aduse de patroni, italieni getbeget, din ţara lor, se găsesc şi câteva game de produse certificate ecologic: paste făinoase, tot felul de dulceţuri şi biscuiţi.
Noutăţi sunt şi la capitolul cosmetice. Natural Paris şi-a deschis al treilea magazine de produse de îngrijire corporală şi machiaj bio din Capitală. După Calea Griviţei 33 şi Iris Shopping Center, cremele, parfumurile, gelurile de duş, şampoanele şi fardurile fără chimicale aduse din Franţa de Natural Paris "poposesc" în galeria comercială a hipermarketului Cora Lujerului. Şi pentru că la casă nouă se vine cu daruri… aici veţi găsi şi o nouă gamă de produse de parfumare a casei.

ONLINE

Însă şi magazinele virtuale se înmulţesc, ceea ce e bine pentru cei care vor să cumpere produse fără chimicale, dar nu au timp sau nu au de unde în localitatea în care locuiesc. Luna aceasta s-a lansat www.biomania.ro, un magazin online cu produse alimentare ecologice. De asemenea a apărut un nou magazin cu produse cosmetice bio: www.bioshop.ro.

×
Subiecte în articol: produse bio