x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Salata nepaleză cu castravete amar (rețetă pentru diabetici)

Salata nepaleză cu castravete amar (rețetă pentru diabetici)

11 Mai 2019   •   11:21
Salata nepaleză cu castravete amar (rețetă pentru diabetici)

Salata nepaleză cu castravete este unul dintre acele feluri de mâncare pe care le prețuiești și pentru gust, și pentru virtuțile lor curative.

În satele care sunt întemeiate până la înălțimi de 3.000-4.000 de metri altitudine, aportul de vitamine, minerale și oligo-elemente al acestui preparat unic este foarte important. Castravetele – cel, să-i zicem, obișnuit – se poate pune în această salată atât crud, în perioada lui de recoltare, cât și sub formă marinată, pentru că nepalezii pregătesc un soi de murături, picante, pentru a prezerva vitaminele din fructe și legume și în perioada rece.

Prezența castravetelui amar – varietate specifică Nepalului -, în această salată, este una specială, nu se va faca „abuz” de acest ingredient (în sensul că nu îl vom regăsi într-o salată de castraveți de genul celor făcute vara, prin satele noastre, aproape fără să-i punem alt ingredient alături), ci el va fi potențat de alte legume, semințe și sosuri (sucuri).

Pregătită însă după rețeta de mai jos, salata nepaleză cu castravete amar are o calitate specială, ea fiind indicată în meniul persoanelor cu glicemie ridicată, a diabeticilor, castravetele amar, supranumit și „insulina vegetală”, ducând la scăderea zahărului din sânge.

Salata nepaleză cu castravete amar - rețeta

..........................

Află cum se prepară celebra salată pentru diabetici

×