x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Sarea, apa și nămolul de la Marea Moartă - ce beneficii au pentru sănătate

Sarea, apa și nămolul de la Marea Moartă - ce beneficii au pentru sănătate

07 Aug 2020   •   14:06
Sarea, apa și nămolul de la Marea Moartă - ce beneficii au pentru sănătate

Pentru cine vrea să vadă Marea Moartă nu doar ca o simplă destinație turistică, demnă a fi bifată în agenda călătoriilor unei vieți, ci și ca un loc al redobândirii sănătății pierdute, recomand, evident, “cu caldură”, un sejur la minus 412 metri, în cel mai mare “spa natural” de pe planetă.

Ideea e strălucită, pentru că niciunde ca aici nu e mai nimerit să te poți vindeca... într-o atmosferă de vacanță!

Unică în lume!

Binefacerile terapeutice ale Mării Moarte au fost descoperite în urmă cu peste 2000 de ani. Frumoasa Cleopatra îi lăuda virtuțile și n-ar fi exclus ca, în trusa de cosmetice a reginei egiptene, să fi existat derivate din sarea și nămolul marin, tot așa cum astăzi aceste produse se află în trusele marilor vedete de cinema.
Este dovedit că aici apa mării, alături de aer, lumină, sare și nămol oferă este condiții bio-climatice unice în lume. Foarte sărată și relaxantă - cu un nivel de salinitate de zece ori superior celui apei mării obișnuite - Marea Moartă contine diverse elemente chimice, cum ar fi clorura de magneziu, sodiu, potasiu și brom. Salinitatea extremă se datorează, pe de o parte, unei evaporări naturale foarte puternice, iar pe de alta, unui aport foarte slab de apă dulce (Iordanul și alte râuri mici au fost deturnate, în scopul irigării terenurilor agricole). Nivelul apei Mării Moarte scade, anual, cu 1 metru. Pentru a evita un dezastru, iordanienii au propus, chiar dacă fără succes (încă), în 2002, construirea unui canal care să lege Marea Moartă cu Marea Roșie, pentru a o folosi pe cea de-a doua ca sursă de aprovizionare cu apă pentru cea dintâi.
O consecință a sărurilor minerale abundente din Marea Moartă este că nimeni nu se poate îneca, deoarece corpurile plutesc de la sine. În schimb, e destul de greu să înoți; corpul are tendința să se ridice la suprafață și de aceea mișcările nu sunt eficace. Singura soluție este să te lași să plutești și să te bucuri de toate binefacerile apei.

Climatoterapie

Proprietățile nămolului și tehnici de terapie

..................

Află mai mult despre bolile care pot fi tratate la Marea Moartă

×