x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Sezonul ceaiului verde

Sezonul ceaiului verde

de Gina Matei    |    13 Iul 2010   •   00:00
Sezonul  ceaiului verde
Sursa foto: /THINKSTOCK

Căldura toridă poate cauza disconfort. Pentru a-l contracara, consumaţi ceai verde! Capsulele de ceai verde vin în completarea consumului de ceai rece, pentru a ne da un plus de energie şi pentru a alunga starea de moleşeală care ne cuprinde atunci când temperaturile depăşesc limita confortului termic. Mai mult, ceaiul verde se numără printre plantele care au o putere extraordinară de prelungire a vieţii şi de prevenire a bolilor. Din timpuri străvechi, ceaiul verde este apreciat ca un puternic medicament recunoscut pentru acţiunea sa antioxidantă şi pentru efectul de stimulare a sistemului nervos, datorită cafeinei din compoziţiei. Ceaiul verde este un tip de ceai obţinut din frunzele de Camellia sinensis, din care se extrage şi ceaiul negru.

DE CE VARA?
"Ceaiul verde conţine uleiuri esenţiale:
teină, alcoloizi, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fier. Polifenolii şi catechinele combat radicalii liberi produşi de poluare, fum de ţigară, gaze de eşapament, razele ultraviolete. Alcaloizii produc un efect de stimulare nervoasă, iar teina şi cafeina stimulează arderea grăsimilor, având şi efect diuretic. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un foarte bun antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere de grăsimi şi factor de protecţie anticancer", precizează doctor Cristina Bogdan, medic naturopat.

ÎN COSMETICĂ
Pentru că facilitează arderea grăsimilor şi eliminarea excesului de lichide, ceaiul verde este recomandat în curele de slăbire.
Expunerea nesăbuită la soare determină îmbătrânirea prematură a tenului. În schimb, ceaiul verde întârzie îmbătrânirea prematură a tenului. Iată aşadar un motiv în plus pentru a consuma ceai verde.
De asemenea, ceaiul verde reduce formarea tartrului dentar şi stopează apariţia cariei dentare. Este şi un adjuvant contra oboselii intelectuale sau fizice. Totodată, scade nivelul colesterolului şi al tensiunii.

SUPLIMENT
Vestea bună este că în plafar puteţi găsi un supliment alimentar, de origine vegetală, ce conţine pulbere, obţinută prin fărâmiţarea la rece, din frunze de ceai verde. Nu conţine gluten, substanţa de bază fiind Camellia sinensis, 390 mg/capsulă. Aceste capsule sunt recomandate persoanelor active, supuse la stres sau celor care vor să-şi îmbunătăţească modul de viaţă. Un tub conţine 45 de pastile. Se administrează 1 sau 2 capsule, de două ori pe zi, de preferat înaintea meselor, cu un pahar de apă.

×
Subiecte în articol: terapii complementare