x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Studiu: Portocalele previn problemele de vedere din cauza vârstei

Studiu: Portocalele previn problemele de vedere din cauza vârstei

13 Iul 2018   •   15:37
Studiu: Portocalele previn problemele de vedere din cauza vârstei

O singură portocală pe zi poate preveni cauzele comune care duc la pierderea vederii, potrivit unor noi studii, scrie Daily Mail

Consumul de portocale reduce riscul de a dezvolta degenerarea maculară din cauza vârstei, care afectează vederea cu 60%, potrivit unui studiu. „Datele arată că flavonoidele găsite în portocale ajută la protecția împotriva bolilor. Flavonoidele sunt antioxidanți puternici care se găsesc în aproape toate fructele și legumele și au importante beneficii pentru sistemul imunitar”, potrivit autorului studiului, profesorul Bamini Gopinath, de la Universitatea din Sydney.
În ciuda faptului că flavonoidele se găsesc și în alte fructe, precum merele, din motive necunoscute, doar antioxidanții din portocale au capacitatea de a proteja vederea. 
Cercetătorii au analizat 2.037 de adulți cu vârste de peste 49 de ani, timp de 15 ani. Dietele participanților erau asistate prin intermediul chestionarelor. Rezultatele sugerează că portocalele protejează împotriva degenerării maculare din cauza vârstei. 
„Chiar și consumul unei portocale pe săptămână pare să ofere beneficii semnificative”, a spus profesorul Gopianth.  

×