x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Sucul de sfeclă roșie, inamicul cancerului și al demenței

Sucul de sfeclă roșie, inamicul cancerului și al demenței

30 Iun 2014   •   19:56
Sucul de sfeclă roșie, inamicul cancerului și al demenței

Un pahar de suc de sfecla rosie, nu numai scade tensiunea arteriala, dar, de asemenea, incetineste progresia dementei si impiedica dezvoltarea tumorilor canceroase, arata un nou studiu.

Proprietatile curative ale sfeclei au fost evaluate de catre profesionisti din intreaga lume. Dupa o serie de teste stiintifice,se arata ca radacina de sfecla este un antioxidant puternic, care are proprietati anticancerigene.

Cercetatorii de la Universitatea din Washington, Statele Unite ale Americii, au constatat ca sucul de sfecla inhiba cresterea tumorilor la pacienti, cu 12,5%.

Expertii spun ca acest lucru este o buna metoda de prevenire pentru femeile predispuse genetic la dezvoltarea cancerului de san.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Carolina de Nord, in SUA, au constatat ca sfecla poate incetini dementa. Acest lucru se datoreaza faptului ca oxidul de azot continut in sfecla, creste fluxul de sange la creier.

Citeste si Cinci planuri de tratament cu radioterapie de ultimă generaţie vor fi finanțate integral prin campania socială „Învinge cancerul! Luptăm Împreună!

Testele au aratat, de asemenea, un nivel ridicat de acid folic din sfecla, foarte util (aproximativ 75% din valoarea zilnica recomandata), care poate preveni dezvoltarea bolii Alzheimer.

Printre alte elemente benefice, sfecla contine o substanta numita betaina, care normalizeaza secretia de acid gastric.

Cum gatesti sfecla rosie?

Citeste continuarea AICI

×
Subiecte în articol: felicia cancer anticancer