x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Sunt beneficiile oferite de turmeric reale?

Sunt beneficiile oferite de turmeric reale?

08 Aug 2018   •   16:56
Sunt beneficiile oferite de turmeric reale?

Alzheimer. Diabet. Artrită. Creşterea părului nedorit. Căderea părului. Infertilitate. Disfuncţii erectile. Mahumreală. Glaucom. Cancer. Dacă ai o afecţiune, există o şansă mare ca cineva, undeva, să fii descoperit că afecţiunea poate fi tratată cu turmeric, notează CNN.

Există peste 150.000 de studii publicate despre curcumă, ingredientul activ din turmeric, şi alte 50 de studii adăugate la această colecţie în fiecare săptămână, potrivit Institutului Naţional de Sănătate.

Turmericul este una dintre plantele folosite în ayurveda, un sistem medical specific Asiei de Sud. Turmericul este folosit pentru tratarea problemelor respiratorii, reumatismului, obosealii şi durerii.

“Este o diferenţă foarte importantă care trebuie făcută între turmeric, care este planta şi condimentul, şi ceea ce oamenii studiază deseori, adică curcuma, care este ingredientul activ găsit în turmeric”, a spus Dr. Craig Hopp de la Institutul Naţional de Sănătate. “Şi chiar curcuma, aşa cum este frecvent vândută şi cercetată, nu este singurul compus. În mod normal este o colecţie de trei sau patru compuşi care se numesc curcuminoizi.”

Extragerea curcumei şi transformarea pudrei într-un tratament de succes este încă o provocare pentru cercetători, spun experţii.

“Este foarte dificil să proiectezi ceea ce vezi în termeni de activitate într-o celulă în ceea ce se va întâmpla cu adevărat într-un om”, a spus Hopp. “Există un fel de deconectare între ceea ce pare a fi o activitate foarte promiţătoare în vitro, care este doar în celule. Şi punerea în contrast cu studiile clinice pe oameni, unde nu există practic nicio dovadă în legătură cu beneficiile”

Un motiv pentru care rezultatele sunt diferite este faptul că curcumina este metabolizată şi eliminată rapid, astfel corpul absoarbe foarte puţin din compuşii benefici pentru sănătate. 

 

×
Subiecte în articol: turmeric curcuma beneficii