x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tantra, un vehicul rapid al Transformării personale

Tantra, un vehicul rapid al Transformării personale

de Poliana Mardari    |    30 Ian 2013   •   18:19
Tantra, un vehicul rapid al Transformării personale
Motto: “«Tantra» e cunoscută drept continuitate:Samsara e considerată tantra. înseamnă dincolo: Nirvana este trantra ulterioară” - Tantra Acului Vajra, Yoga Tantra.

În partea aceasta de lume, dacă rosteşti cuvântul “Tantra”, cei mai mulţi  se vor gândi la un fel de "acrobaţie" sexuală. Tantra este însă un corpus foarte amplu de învăţături care expun o metodă specială de practică spirituală. Este “specială” pentru că este cea mai rapidă. Scopul final este acela de a deveni o fiinţă deplin evoluată, total conştientă de fiecare acţiune, cu o compasiune şi înţelegere pătrunzătoare nelimitate.

Această practică spirituală foloseşte corpul, mintea şi energiile că pe nişte simple instrumente ale vieţii pentru a transforma fiinţa prezentă în ceva dincolo de                posibilităţile actuale. Se crează o inteligenţă care este dincolo de orice capacitate umană obişnuită. Unii vor numi asta “paranormal”.

Pentru ca transformarea aceasta interioară spectaculoasă să aibă loc, este nevoie de o sursă energie. În Tantra, energia de bază implicată în acest proces este energia   propriilor noastre dorinţe.

Dacă întrebi un indian avizat ce crede despre Tibet, o să-ţi răspundă scurt şi tăios: “Tot ce vezi în Tibet, e din India”. Cu Tantra este la fel. Prima referire la această        practică spirituală a fost găsită în Rig Veda – o colecţie de texte sacre indiene, datate 1700-1100 i.Ch. Dar budismul tibetan a dezvoltat aceste învăţături iniţiale şi iniţiatice până la un nivel neatins înainte. Învăţăturile tantrice din budismul tibetan sunt considerate cele mai avansate şi cele mai profunde. Un cititor curios, care doreşte să    aibă o idee corectă despre ce anume este tantra şi ce posibilităţi se deschid prin această metodă, va găsi unele dintre cele mai clare şi exacte explicaţii în cartea          "Introducere în Tantra. Transformarea dorinţei".
“Introducere în Tantra. Transformarea dorinţei”, de Lama Yeshe, Editura Herald, 2012

×
Subiecte în articol: tantra