x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Terapia cu apă de mare, sănătate curată

Terapia cu apă de mare, sănătate curată

19 Iul 2016   •   11:32
Terapia cu apă de mare, sănătate curată

O baie în mare îți îmbunătățește nu numai starea de spirit, ci și sănătatea. Alături de climatul marin, apa sărată și nămolul sunt binefăcătoare în numeroase afecțiuni, scrie clicksanatate.ro.

Hipocrate a fost printre primii care a folosit termenul de talasoterapie pentru a descrie efectele vindecătoare ale apei de mare. Bogată în minerale, aceasta este benefică pentru piele și pentru păstrarea unei bune stări de sănătate.

Vindecă rănile și regenerează pielea

Micile răni, cicatricele, acnea și alte afecțiuni ale pielii pot fi tratate la mare. Apa sărată a mării curăță, stopează multiplicarea bacteriilor, previne sau reduce infecțiile, alină simptomele psoriazisului și a dermatitei.  Apa de mare conține 89 elemente nutritive prezente în corp, precum magneziul, potasiul, zincul, iodul, care pătrund foarte ușor în piele, vindecând-o. Magneziul în mod special hidratează pielea și ajută la regenerarea ei.

Extrasfat

Împachetările cu nămol cald sunt o terapie eficientă pentru tratarea bolilor de piele, în special al psoriazisului. Nămolul se aplică într-un strat de 2 cm grosime, fără a acoperi pielea. Prin repetarea procedurii, timp de zece zile, crustele cauzate de psoriazis pot fi îndepărtate complet, nemaifiind necesare unguentele.

Acționează ca un calmant pentru sistemul nervos

În compoziția apei sărate de mare intră și magneziu. Acesta este unul dintre motivele pentru care o baie în mare are efecte extraordinare asupra sistemului nervos:

- relaxează,

- elimină stresul, grijile, anxietatea,

- detensionează.

Întărește sistemul imunitar

Apa de mare, asemănătoare din punctul de vedere al compoziției cu cea a plasmei sanguine,  este absorbită rapid de piele în timp ce înoți.

×
Subiecte în articol: apa de mare terapie sanatate