x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Terapii naturale: Automasaj impotriva durerilor de cap

Terapii naturale: Automasaj impotriva durerilor de cap

de Mirela Dădăcuş    |    21 Noi 2011   •   21:00
Terapii naturale: Automasaj impotriva durerilor de cap

Suntem stresati, ne plangem de migrene sau dureri de cap, nu mai suntem atenti la lucrurile pe care le avem de facut. Vestea buna este ca automasajul capului si al fetei poate fi relaxant si linistitor. Avem nevoie de 2 lingurite de ulei de migdale dulci, trei-patru picaturi de ulei esential, un scaun si 5 minute libere.

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmam:
1. Cu varfurile degetelor, faceti miscari circulare usoare, in zona fruntii, pentru a elimina stresul si a stimula circulatia sanguina in aceasta zona.

2. Masati pe portiuni, incepand de la baza cefei spre frunte, eliberand tensiunea si activand circulatia sanguina. Folositi miscari scurte si ferme.

3. Tot cu varfurile degetelor, continuati cu miscari de lovire, mai lungi si usoare, incepand de la baza gatului si terminand la nivelul maxilarului. Repetati aceasta miscare de doua-trei ori.

4. Folositi simultan varfurile degetelor aratator si mijlociu, de la ambele maini, si presati ferm, de la barbie spre linia parului, incet, de trei ori.

5. Repetati aceeasi miscare de fiecare parte a barbiei spre laturile nasului, si faceti un triunghi de sub pometi pana la urechi. Repetati aceasta miscare de doua ori.


6. In acelasi mod, porniti de la baza barbiei, descrieti conturul fetei, si urcati spre frunte pana cand mainile se intalnesc pe linia parului. Executati aceasta miscare de trei ori.

7. Miscati usor degetele mari, in linie oblica, coborand spre frunte, pe sub pometi si spre urechi. Cu varfurile degetelor, executati o miscare usoara de bataie pe fiecare parte a maxilarului superior, pana spre mijlocul barbiei.

8. Automasajul de apropie de final. Folositi latul degetelor mari, lovind cu fermitate. Pentru a intensifica drenajul limfatic, coborati cu masajul spre gat. Repetati aceasta miscare de trei ori.

MIC GHID AL ULEIURILR ESENTIALE
● Uleiul de coriandru alunga oboseala
● Uleiul de geranium combate stresul
● Uleiul de lavanda scade tensiunea, este antiseptic, calmeaza si relaxeaza.
● Ulei de lamaie verde combate durerile de cap
● Uleiul de menta revigoreaza si limpezeste gandirea
● Uleiul de trandafir relaxeaza.
● Uleiul de rozmarin reduce oboseala psihica.
● Uleiul de santal elimina stresul, epuizarea mentala si creste agilitatea gandirii.
● Uleiul de busuioc combate durerile de cap, stresul si epuizarea.
● Uleiul de ylang-ylang combate stresul si oboseala.

×