x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ți se zbate ochiul? Ce afecțiuni poate ascunde asta

Ți se zbate ochiul? Ce afecțiuni poate ascunde asta

12 Oct 2016   •   16:21
Ți se zbate ochiul? Ce afecțiuni poate ascunde asta

De cele mai multe ori, ne gândim la superstiţii atunci când ni se zbate ochiul. De cele mai multe ori însă, aceste contracţii involuntare ale pleoapelor pot ascunde probleme de sănătate, unele chiar grave, scrie ziarulring.ro.

Cauzele care duc la contracţiile involuntare ale pleoapelor sunt numeroase. Acestea pot porni chiar de la un simplu deficit de minerale din organism sau chiar de la statul prea mult în faţa calculatorului sau televizorului. În sezonul rece, de exemplu, acestea sunt cauzate şi de statul mult în frig sau în curent. Aceste contracţii involuntare ale pleoapelor pot fi oprite prin masaj şi comprese calde.

Hidratarea, foarte importantă

Unul dintre cele mai bune moduri de a preveni aceste contracţii este să te hidratezi în permanenţă. Deshidratarea afectează toţi muşchii corpului, deci inclusiv şi pe cei din jurul ochilor. Totodată, doctorii le recomandă celor cărora li se zbate un ochi să reducă consumul de alcool, cafea şi băuturi pe bază de cofeină.

Poate ascunde boli grave

Contracţiile pleoapelor pot ascunde însă şi o serie întreagă de afecţiuni, precum răceală/gripă, sinuzită, anemie, diabet sau intoxicaţie alimentară. Din această cauză, medicii le recomandă celor care se confruntă des cu această problemă să meargă de urgenţă la analize.

×
Subiecte în articol: ochi afecțiuni ale ochiului