x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Top 5 beneficii ale consumului de miere în sezonul rece

Top 5 beneficii ale consumului de miere în sezonul rece

18 Sep 2018   •   07:59
Top 5 beneficii ale consumului de miere în sezonul rece

Despre mierea de albine se știe că este un dar deosebit de valoros al naturii. Fiind unul dintre cele mai complexe alimente naturale, mierea este solicitată tot mai mult în meniul zilei, la nivel mondial. Chiar dacă în țara noastră consumul de miere pe cap de locuitor este unul foarte scăzut comparativ cu statele occidentale, și la noi se atestă o ușoară tendință de înlocuire a zahărului cu mierea de albine.

Cultura consumului de miere în țara noastră are rădăcini adânci în istorie, întrucât există dovezi ale îndeletnicirilor apicole din cele mai vechi timpuri. Totodată, oamenii de știință subliniază calitatea înaltă a produselor apicole obținute în țara noastră, inclusiv a mierii, datorită factorilor pedo-climatici favorabili. Însemnătatea acestui produs dulce este cu atât mai mare cu cât este utilizat nu doar în domeniul alimentar, ci și în industria cosmetologică folosindu-se la diverse proceduri sau substituind unele produse de machiaj, în industria farmaceutică intrând în componența unor produse medicale, Astfel că dispunem de toate condițiile dezvoltării unei ramuri apicole puternice, începând cu baza meliferă a țării și terminând cu capacitatea de consum a populației.

Beneficii ale consumului de miere

Cunoaștem cu toții că mierea este un aliment bogat în vitamine, aminoacizi și alte elemente nutritive foarte necesare organismului nostru. Un impact și mai mare asupra imunității și în general a sănătății noastre o are mierea folosită în combinație cu diverse alte produse bogate în vitamine: nuci, alune, semințe, fructe uscate etc.

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

În perioada rece a anului este foarte recomandat consumul regulat de miere, deoarece organismul nostru primește, prin consumarea acesteia, o doză considerabilă de hrană și energie. Dintre cele mai importante beneficii ale consumului de miere în perioada toamnă-iarnă-primăvară, putem aminti:

................................

Află care sunt cele mai importante 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de miere

 

×