x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Toxine? Te scapă urzica!

Toxine? Te scapă urzica!

de Gina Matei    |    06 Apr 2010   •   00:00
Toxine? Te scapă urzica!
Sursa foto: /Thinkstock

Vitaminele şi mineralele din compoziţie recomandă urzica în caz de anemie. Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, ne asigură că urzica revitalizează organismul.

Şi pentru că în această perioadă vă puteţi confrunta cu unul sau mai multe dintre simptomele asteniei de primăvară, consumaţi urzică. Ceaiul de urzică furnizează necesarul de fier de care organismul are nevoie. Aşadar, combate stările de oboseală şi de epuizare.

Urzica este indicată în cazul hemora­giilor uterine, al rănilor care sângerează puternic, al modificărilor ciclului menstrual. Pentru toate acestea, se recomandă infuzia din frunze de urzică preparată dintr-o lingură cu plantă şi 250 ml de apă. Se beau 3-4 căni pe zi, între mese.

La fel de eficient este şi decoctul obţinut dintr-o linguriţă cu rădăcină de urzică mărunţită la 250 ml de apă. Se fierbe 8-10 minute, se strecoară şi se consumă pe parcursul zilei, între mese.


FACE CURAT ÎN ORGANISM
Indiferent de sezon, organismul are nevoie de detoxifiere! În prag de primă­vară, de curăţarea organismului de toxi­ne se ocupă... urzica. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor din sânge. Astfel, se recomandă o cură cu infuzie de urzici. Specialistul nostru vă sfătuieşte să beţi ceaiul de urzici dimineaţa, pe stomacul gol, sau înainte de mesele principale.


CALMEAZĂ DURERILE DE BĂTĂTURI
Pregătiţi-vă picioarele pentru vară! Încep pregă­tirile încă din primăvară. În cazul în care inesteti­cele şi dureroasele bătă­turi vă chinuiesc viaţa, e momentul să scapaţi de ele! Iată cum: se pun patru mâini de urzici într-un vas cu patru litri de apă rece. Se lasă pes­te noapte, iar a doua zi se încălzeşte lichidul.
Atenţie! Specialistul nostru atrage atenţia că plantele nu se aruncă din apă. Se ţin picioa­rele în această apă 15-20 minute, apoi se ung bătăturile cu o cremă hidratantă.


CE CONŢINE?
● aminoacizi
● vitamine (A, B2, C, K)
● clorofilă
● săruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu)
●n acid folic
● amine
● cetone.

EFECTE

● vitamina A hrăneşte pielea
● vitamina B face bine podoabei capilare. Urzica este remediul împotriva sebumului în exces şi a mătreţii.
 - Wikipedia

×
Subiecte în articol: terapii complementare