x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Căpșunile și beneficiile lor. 11 motive care te vor convinge să le consumi!

Tratamente naturiste. Căpșunile și beneficiile lor. 11 motive care te vor convinge să le consumi!

04 Iun 2016   •   10:14
Tratamente naturiste. Căpșunile și beneficiile lor. 11 motive care te vor convinge să le consumi!

Delicioase și parfumate, căpșunile sunt o binecuvântare atât pentru papilele gustative, cât și pentru sănătatea și echilibrul organismului. Ele pot fi folosite cu succes în tratamente naturiste. Datorită proprietăților sale, aceste fructe ocupă un loc de cinste într-un top 20 al fructelor cu o puternică acțiune antioxidantă.

Aspectul lor ce imită forma inimii nu este întâmplător...natura încearcă în acest fel să ne facă cunoscut faptul că aceste fructe savuroase reprezintă un adevărat prieten pentru inimă. Datorită conținutui lor bogat în potasiu, acestea au puterea de a regla tensiunea arterială. În plus, căpșunile prezintă și proprietăți antiinflamatorii care ajută la scăderea colesterolului rău (LDL) din sânge, reducând astfel riscul de hipertensiune.

Antocianinii pe care îi conțin stimulează memoria pe termen scurt. Mai nou, oamenii de știintă afirmă ca acești antocianini au potențial anticancer și pot împiedica dezvoltarea bolilor neurologice.
Mai mult decât atât, grație acestor antocianini, căpșunile sunt aliați de nădejde și în curele de slăbire. În ciuda gustului dulce și îmbietor, aceste fructe conțin doar 32 de calorii / 100 grame.

Fructele de al căror sezon ne bucurăm acum din plin sunt bogate în apă, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, vitamine (C, B1, B2, E ), acid salicilic, acid elagic, acid pantotenic, proteine, zaharuri, uleiuri volatile, tanin şi polifenoli care le conferă acestora puternice proprietăți antioxidante, antibiotice, bactericide, antiinflamatoare și tonice.

Iată care sunt beneficiile consumului de căpșuni:

1. Ajută la scăderea colesterolului și a trigliceridelor

Fibrele pe care căpşunile le conțin ajută la reducerea nivelului de colesterol și de trigliceride din organism, prevenind astfel bolile de inimă și acționând ca adjuvant în hipertensiune.

2. Au acțiune antiinflamatoare

....................

Citește mai mult și află cum poți folosi căpșunile pentru tratamente naturiste

 

Te-ar mai putea interesa si:

10 lucruri pe care mama ta nu ți le-a spus. Atenție, îți vor da lacrimile!

×