x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare TRATAMENTE NATURISTE. Cel mai puternic ANTIOXIDANT, fructul unui arbust VINDECĂ 50 de boli grave

TRATAMENTE NATURISTE. Cel mai puternic ANTIOXIDANT, fructul unui arbust VINDECĂ 50 de boli grave

24 Noi 2015   •   16:25
TRATAMENTE NATURISTE. Cel mai puternic ANTIOXIDANT, fructul unui arbust VINDECĂ 50 de boli grave

Se înscrie în lista celor mai puternice tratamente naturiste antioxidante cunoscute. Dacă nu ați auzit încă de el, este timpul să aflați cum poate fi utilizat pentru tratamentele naturiste ale diferitelor boli grave, precum cele neruologice sau cardiace.

Fructul unui arbust înrudit cu măcesul și-a făcut loc recent pe lista principalelor alimente cu proprietăți terapeutice antioxidante. Conținutul său ridicat de antioxidanți îl plasează pe un loc de cinste în rândul fructelor care luptă împotriva radicalilor liberi, devansând afinele, coacăzale, merișoarele sau cătina. Studii recente vorbesc despre acest fruct la superlativ, considerând că este cea mai bogată sursă de antioxidanți.

Originar din America de Nord, arbustul a fost adus în Europa la sfârșitul secolului XIX. În anul 1948 a fost înființată în zona Sankt Petersburg o cultură de 20.000 de arbuști. Acum el crește și în țara noastră. Arbustul înflorește primăvara și face flori asemănătoare celor de măr. Fructele mici, roșii sau negre, cu gust amar și astringent se coc la sfârșitul verii sau chiar toamna, fiind consumate pentru tratarea multor boli.

Te-ar mai putea interesa si:
Mituri despre cancer în care nu trebuie să te mai încrezi
5 sfaturi pentru o alimentație sănătoasă  

Cercetătorii spun că este unul dintre cele mai bogate fructe în flavonoizi: antocianine și proantocianidine, polifenoli, flavonoizi, antocianine. Mai mult, acest fruct miraculos are în compoziția sa vitaminele B2, B6, C, E, acid folic și beta-carotenoizi, care măresc capacitatea de apărare a organismului, care previn infecțiile bacteriene și virale și ajută la refacerea organismului.

Consumul său ajută la sănătatea creierului, inclusiv la prevenirea pierderilor de memorie, pierderea echilibrului și a coordonarii, dar și pentru Alzheimer. 

Află pe ANTENA SATELOR care sunt alte calități și întrebuințări ale acestuia, cum se numește fructul-minune și cum poate fi folosit eficient în tratamente naturiste

×