x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Mămăliga tradițională românească face miracole pentru sănătatea ta

Tratamente naturiste. Mămăliga tradițională românească face miracole pentru sănătatea ta

05 Dec 2015   •   13:28
Tratamente naturiste. Mămăliga tradițională românească face miracole pentru sănătatea ta

Il consumam toti, dar foarte putini stim ca mamaliga este si unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru mai multe probleme de sanatate. Află pentru ce boli mămăliga trebuie să intre în lista ta de tratamente naturiste.

Alimentul tradițional este consumat atât la oraș, cât și în mediul rural și, pe lângă faptul că este foarte gustos, este și sănătos.

1) Sursa de proteine vegetale
Mamaliga este o sursa buna de proteine vegetale. In plus, contine acizi grasi nesaturati, hidrocarburi, amidon, albumina, vitamine din grupul B, vitaminele K, E, potasiu, fier, zinc, dar si calciu, magneziu si fosfor.
Porumbul nu contine gluten, deci poate fi consumat si de cei cu intoleranta sau boala celiaca si inlocuieste cu succes orezul, graul si alte cereale cu gluten.
De asemenea, ajuta la mentinerea capacitatilor cognitive si incetineste procesul de imbatranire a creierului cu pana la 10%, datorita continutului mare de tiamine.
Femeile gravide isi pot asigura doza necesara de acid folic. Imbucurator este faptul ca prin fierbere, porumbul isi pastreaza peste 60% din calitatile nutritive.

Citeşte şi
 Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

2) Vedere mai buna
.....................

Citește mai mult despre felul în care poți utiliza mămăliga în tratamente naturiste


×