x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Oul, uzină de energie nutrițională. 5 mituri despre acest aliment controversat

Tratamente naturiste. Oul, uzină de energie nutrițională. 5 mituri despre acest aliment controversat

31 Mar 2016   •   23:07
Tratamente naturiste. Oul, uzină de energie nutrițională. 5 mituri despre acest aliment controversat

Știi foarte bine că multe alimente pot fi considerate vectori principali în diferite tratamente naturiste. Dar, uneori, despre astfel de alimente circulă și tot felul de mituri, unele adevărate, altele false.

Despre ouă s-au spus multe lucruri, făcând din acest aliment un subiect de controversă. Drept urmare, mulți au început să evite ouăle și să le înlocuiască cu alte alimente.
Încă persistă mitul conform căruia consumul a mai mult de două ouă pe săptămână are efecte nefaste asupra organismului, contribuind la creșterea cantității de colesterol din sânge.

Contrar grăsimilor de origine animală, nivelul ridicat de colesterol din ouă nu are practic efect asupra nivelului de colesterol din sânge. Un studiu recent a arătat că ouăle ajută, în primul rând, la creșterea nivelului"colesterolului bun" şi consumul de ouă nu este asociat în niciun fel cu riscul de boli de inimă.

Te-ar putea interesa și

6 rezultatele spectaculoase ale cataplasmei cu usturoi aplicată pe tălpi

Nutruţioniştii britanici spun că oamenii pot consuma câte ouă doresc, atât timp cât au o dietă sănătoasă şi echilibrată. Nu există o limită superioară decât pentru persoanele în a căror familie s-au înregistrat cazuri frecvente de niveluri crescute ale colesterolului.

În ciuda miturilor care au circulat și încă circulă cu privire la ouă, trebuie să știți că acestea se numără printre cele mai hrănitoare alimente din lume. Consumul de ouă nu cauzează boli de inimă iar cele fierte, consumate la micul dejun vin în ajutorul celor ce vor să slăbească. Studiile au relevat, de asemenea, faptul că ouăle contribuie și la protecția ochilor, deoarece organismul îşi "procură" din acest aliment unii antioxidanți esențiali.

Consumul ouălelor prezintă multe avantaje: sunt sățioase, conțin proteine și grăsimi de calitate, au luteină și zeaxantină, au vitamine și minerale numeroase, fiind o sursă prețioasă de energie, proteine și nutrienți.

Iată câteva mituri care fac din banalul ou un aliment mai mult decât controversat:

1. Ouăle sunt „uzină de energie nutriţională” - adevărat

.......................

Află totul despre cum și de ce poți folosi oul în alimentație și tratamente naturiste.

×