x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. ROȘIILE, aliat în lupta cu CANCERUL. Ce alte boli poți ameliora dacă le mănânci

Tratamente naturiste. ROȘIILE, aliat în lupta cu CANCERUL. Ce alte boli poți ameliora dacă le mănânci

13 Iul 2016   •   13:08
Tratamente naturiste. ROȘIILE, aliat în lupta cu CANCERUL. Ce alte boli poți ameliora dacă le mănânci

Această gustoasă legumă a verii e deosebit de utilă în diferite tratamente naturiste.  Cu cat rosia este mai expusa la soare in timpul cresterii sale, cu atat este mai savuroasa si mai bogata in vitamine. Odata recoltata, ea pierde o parte din vitaminele C si A in contact cu lumina. De aceea este recomandat ca rosiile sa fie consumate la scurt timp dupa ce sunt culese.

Este dulce, racoritoare, energizanta, plina de substante vitale... Cu alte cuvinte, un aliat pretios al sanatatii

Aceasta leguma-fruct are o valoare nutritiva exceptionala si o savoare unica, posedand pretioase virtuti medicinale. Este diuretica, laxativa, cicatrizanta, remineralizanta, fiind un remediu eficient impotriva multor afectiuni. Savoarea unei rosii depinde de mai multi factori: nivelul de aciditate, continutul de apa si zahar, textura pulpei, momentul culegerii. Con- tine 94% apa, insa restul de 6% reprezinta numai vitamine (A, B, C, E) si minerale (magneziu, potasiu, zinc, fluor, sodiu). Este cea mai bogata leguma in aminoacizi, inclusiv aminoacizi esentiali, pe care organismul nostru nu-i poate fabrica singur. Cu cat rosia este mai expusa la soare in timpul cresterii sale, cu atat este mai savuroasa si mai bogata in vitamine. Odata recoltata, ea pierde o parte din vitaminele C si A in contact cu lumina. De aceea este recomandat ca rosiile sa fie consumate la scurt timp dupa ce sunt culese.

Ca tratament impotriva unor afectiuni (boli renale si infectii urinare, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, maladii cardio-vasculare, reumatism, tulburari digestive) se recomanda o cura de 3 - 4 saptamani cu suc de rosii, cate 3 pahare pe zi (eventual poate fi combinat in parti egale cu suc de telina).

 Te-ar mai putea interesa si:

Leacul miraculos pentru gastrită și ulcer diabetic
Usturoiul zdrobit, medicament natural pentru zeci de boli. Ce tratează?
Efect uimitor! Ce se întâmplă dacă bei SUC de ȚELINĂ, dimineața pe stomacul gol 


Iată câteva afecțiuni în prevenirea și tratarea cărora consumul de roșii joacă un rol uluitor:

1) Dezintoxicare
Rosia contine elemente care protejeaza ficatul si ii stimuleaza activitatea, contracareaza efectele negative pe care le are consumul excesiv de grasimi, ajutand organismul sa le metabolizeze rapid. Stiai ca o rosie de marime medie contine 125 mg de potasiu? Studiile clinice au dovedit ca, datorita bogatiei sale in potasiu, ac- tioneaza pozitiv asupra rinichilor. In cele mai multe cazuri, o buna activitate renala permite diminuarea hipertensiunii. Pentru a ajuta rinichii sa filtreze eficient apa si sa elimine toxinele, zdrobeste bine doua rosii (sau stoarce-le cu robotul), adauga o lingurita de suc proaspat de la- maie, un pic de tarhon, busuioc. Consuma acest amestec timp de 2-3 zile, dar ai grija sa nu bei mai mult de un pahar pe zi!

2) Previne cancerul si bolile de inima
................................................................................

Citește mai departe tot ce trebuie să știi despre folosirea pătlăgelelor roșii în  TRATAMENTE NATURISTE

×