x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Sfecla roşie, un aliment care luptă împotriva tumorilor și a altor boli grave

Tratamente naturiste. Sfecla roşie, un aliment care luptă împotriva tumorilor și a altor boli grave

27 Ian 2016   •   00:02
Tratamente naturiste. Sfecla roşie, un aliment care luptă împotriva tumorilor și a altor boli grave

Este important să se includă această legumă foarte hrănitoare în dietă sau tratamente naturiste, deși sfecla pare a fi una dintre cele mai trecute cu vederea legume, probabil din cauza aspectului său neplăcut și tendinței sale de a păta hainele și mâinile. 

Sfecla roşie se numără printre legumele care pot fi păstrate şi în lunile geroase, de iarnă, fără a-şi pierde calităţile. Ea reprezintă un ajutor extraordinar pentru organism, în timpul sezonului rece, numărându-se şi printre alimentele tradiţionale româneşti de Crăciun.

Şi încă un avantaj: sfecla roşie este un ajutor extraordinar pentru sănătatea copiilor încă din timpul vieţii intrauterine, substanţele sale active protejând fetusul în pântecele mamei. În medicina naturistă, sfecla este o adevărată legendă, proprietăţile sale vindecătoare în bolile sângelui, în cele tumorale sau ale ficatului, fiind cunoscute încă de acum 150 de ani, când întemeietorii terapiei naturale moderne au readus la lumină primele leacuri tradiţionale, prin studii ştiinţifice.

Citește si HOROSCOPUL PLANTELOR VINDECĂTOARE. BOALA și planta ei de LEAC, pentru fiecare ZODIE în parte

Hipertensiunea

Valorile crescute ale tensiunii arteriale, dar şi tensiunea arterială oscilantă, sunt domeniile în care se obţin cele mai rapide şi spectaculoase efecte terapeutice cu sucul de sfeclă roşie. O jumătate de pahar din această licoare, obţinută cu storcătorul electric centrifugal, duce la o scădere cu până la 20% şi la o stabilizare a valorilor tensiunii arteriale, efecte observabile la doar 30-60 de minute după ingerare. 
........................................

Citește mai mult despre cum poți folosi sfecla pentru diferite tratamente naturiste


×