x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. ZONA ZOSTER - cele mai bune terapii pe care le oferă natura

Tratamente naturiste. ZONA ZOSTER - cele mai bune terapii pe care le oferă natura

10 Mai 2017   •   21:27
Tratamente naturiste. ZONA ZOSTER - cele mai bune terapii pe care le oferă natura

Zona zoster este o infecție virală care provoacă o erupție dureroasă pe corp. Aceste erupții cutanate pot apărea oriunde pe corp, dar cel mai frecvent se întâlnesc pe trunchi.


Herpesul zoster este cauzat de virusul varicelo-zosterian, același virus care cauzează varicela.

Odată ce ai varicelă, virusul rămâne în stare latentă în corpul tău ani de zile. Zona zoster apare cel mai frecvent la persoanele în vârstă și persoanele care au un sistem imunitar scăzut, din cauza stresului, a anumitor boli sau medicamente. (PM)

Te-ar mai putea interesa si:

Ai probleme cu rinichii sau hipertensiunea? Află lista celor mai bune alimente cu efecte diuretice
Dacă nu adormiţi, nu vă chinuiţi să aţipiţi: acceptaţi o noapte albă
3 vitamine care vă scapă de alergii 

1. Fitoterapie

Are de departe cea mai largă utilizare în acest sens. Se face numai extem, în zona cu probleme. Se pot folosi ceaiuri obţinute din următoarele plante medicinale: flori de gălbenele, levănţică, sunătoare, coada-şoricelului, ciuboţica-cucului.

Indiferent ce plantă alegeţi, se pun cam 20 g plantă la 250-300 ml apă clocotită, se lasă în ibricul acoperit cu o farfurioară cinci-zece minute, apoi se strecoară.

Cu astfel de infuzii se fac spălături sau se aplică sub formă de cataplasme. Se pot utiliza cu succes şi unguente sau uleiuri din aceleași plante, se aplică ușor pe suprafeţele lezate.

2. Apiterapie

..................

Citeste mai departe AICI

×