x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Troscotul tratează rănile

Troscotul tratează rănile

de Gina Matei    |    25 Mai 2010   •   00:00

În trecut, troscotul se folosea pentru tratarea tuberculozei. Însă, în prezent, Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, îl recomandă pentru tratarea rănilor: hemoroizi, tăieturi, sângerări menstruale.

Dar troscotul "poate" mai mult, el având şi un puternic rol depurativ, pentru că stimulează digestia. La nivel renal, ajută la eliminarea nisipului.

ALTE BENEFICII
Troscotul este un bun astringent, iar împreună cu ţintaura ajută la creşterea poftei de mâncare. De asemenea, ajută la combaterea oboselii, ceea ce înseamnă că este un bun remineralizant. Ajută astfel la energizarea organismului. Este şi un bun antidiareic.
Sucul, greu de obţinut, dar benefic

Specialistul nostru recomandă să se bea zilnic câte două-trei căni cu ceai de troscot pentru obţinerea unor efecte benefice în tratarea reumatismului, afecţiunilor renale, afecţiunilor respiratorii, leucoreei, tulburărilor menstruale, ulcerului gastric.

Mai greu de obţinut, dar la fel de benefic este sucul de troscot. Pentru obţinerea acestuia se stoarce o cantitate foarte mare de troscot, tocmai pentru că această plantă nu este una suculentă. Se vor administra câte 20 de picături pe zi în cazul sângerărilor, ulcerelor gastrice şi duodenale. Are un rol foarte bun şi la copiii cu enurezis nocturn. În acest sens, specialistul nostru recomandă administrarea a şase-şapte picături seara, până în ora 19:00.

CUM ÎL RECUNOAŞTEŢI?
Troscotul este o plantă ierboasă anuală, cu tulpinile ramificate şi întinse pe pământ, acoperite până la vârf cu frunze. Înfloreşte din iunie până în septembrie. Această plantă este comună în ţara noastră.

CONŢINE:
n) tanin
n) vitamina C
n) grăsimi
n) zaharuri
n) mucilagii
n) urme de ulei volatil

OBEZITATE
Această plantă contribuie la reducerea obezităţii prin reglarea senzaţiei de foame şi accelerarea arderii grăsimilor. În acest sens, se prepară o infuzie simplă din una sau două linguriţe la o cană, timp de 10-15 minute, sau cea concentrată, din patru linguriţe la o cană, din care se beau zilnic două-trei căni, respectiv trei linguri.

×
Subiecte în articol: terapii complementare