x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Trusa de cosmetice pentru concediu

Trusa de cosmetice pentru concediu

de Gina Matei    |    14 Iul 2009   •   00:00
Trusa de cosmetice pentru concediu
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Bagajul e făcut. Destinaţia: mare, munte. Însă înainte de a pleca în concediu, trebuie să vă asiguraţi că nu aţi uitat nimic. Loţiunea cu factor de protecţie, şamponul degresant şi crema hidratantă nu trebuie să lipsească din bagaj.



LOŢIUNEA CU FACTOR DE PROTECŢIE, OBLIGATORIE LA MARE
Dacă vă petreceţi concediul la mare, nu uitaţi de loţiunile cu factor de protecţie. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med, atenţionează că aceste produse trebuie alese în funcţie de tipul de piele. În cazul în care nu v-aţi expus la soare înainte de concediu, folosiţi o loţiune cu factor de protecţie cel puţin 30. Treptat, puteţi ajunge la factorul 15. Nu trebuie să uitaţi nici de zonele sensibile, precum nasul, pleoapele, aluniţele şi buzele, care au nevoie de produse speciale şi de o îngrijire deosebită.

CREMA HIDRATANTĂ
Pentru a evita uscarea pielii, atunci asiguraţi-vă că în trusa de vacanţă există măcar o cremă pentru hidratare. Aplicată după plajă, aceasta are rolul de a hrăni pielea şi de a preveni uscarea ei. Astfel, la întoarcerea din concediu, pielea va fi nu doar frumos bronzată, dar şi catifelată. "Şi hidratarea buzelor este la fel de importantă. Aceasta se face cu ajutorul rujului hidratant", menţionează dr Viviana Iordache.

ŞAMPONUL DEGRESANT
Căldura favorizează îngrăşarea mult mai rapidă a părului. Nici apa mării şi nici nisipul nu fac bine podoabei capilare. Prin urmare, nu plecaţi în vacanţă fără un şampon degresant şi un balsam de păr cu efect nutritiv.

Specialistul nostru recomandă ca produsele să fie împachetate într-o trusă specială pentru cosmetice, destul de încăpătoare, preferabil din material termoizolant, în care fiecare produs să stea aşezat în picioare.

×
Subiecte în articol: terapii complementare