x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Verbina, inamicul durerilor menstruale

Verbina, inamicul durerilor menstruale

de Gina Matei    |    01 Dec 2009   •   00:00
Verbina, inamicul durerilor menstruale
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Dureri menstruale insuportabile? Verbina este soluţia! Această plantă este considerată printre cele mai eficiente remedii contra durerilor de sâni şi de ovare, contra stărilor de nervozitate, contra durerilor de cap specifice sindromului premenstrual. Pentru toate acestea, verbina se administrează sub formă de extract hidroalcoolic, câte o linguriţă de 3-4 ori pe zi.



Tratează afecţiunile digestive
Conţine vitamine, săruri minerale, esenţe aromatice şi amare, ceară şi tanin. Tocmai de aceea, Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, recomandă verbina pentru tratarea afecţiunilor digestive. Astfel, pentru ameliorarea crampelor abdominale, enteritelor şi colitelor se recomandă să bem o infuzie fierbinte de verbină. Aceasta se prepară astfel: o linguriţă de plantă se infuzează într-o cană cu apă fierbinte. Infuzia are efect antispastic digestiv şi calmant puternic.

În cazul hepatitelor sau a icterului se face un tratament de o lună cu infuzie de verbină, câte 2-3 căni pe zi.

Specialistul nostru recomandă verbina în tratarea cataractei. Astfel, se prepară un amestec din părţi egale de soc, muşeţel, silur, valeriană şi verbină. Se prepară o infuzie din 2 linguriţe de amestec la 200 ml de apă.

Se infuzează 10 minute, se strecoară foarte bine, de 2-3 ori prin tifon şi vată. Cu soluţia obţinută se fac băi de abur cu menţinerea ochilor deschişi până la limita suportabilităţii.

VARICE. Verbina este eficientă şi pentru tratarea varicelor. În acest caz, se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă şi 250 ml de apă. Se infuzează 10 minute şi se consumă câte o cană pe zi după mese.

CONTRAINDICAŢII. Verbina este contraindicată femeilor însărcinate, deoarece provoacă adesea contracţii uterine. În cazul în care este administrată în doze mari, verbina provoacă vomă. De asemenea, verbina se administrează cu prudenţă cardiacilor, mai ales celor cu antecedente grave.

×
Subiecte în articol: terapii complementare