x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Vezi ce se poate întâmpla dacă pui un căţel de usturoi în ureche

Vezi ce se poate întâmpla dacă pui un căţel de usturoi în ureche

15 Sep 2016   •   16:16
Vezi ce se poate întâmpla dacă pui un căţel de usturoi în ureche
Sursa foto: pixabay.com

Dacă te-a durut vreodată urechea, ştii cât de dureros poate fi. În general, aceste dureri sunt cauzate de nişte infecţii bacteriene din ureche, potrivit Mayo Clinic, scrie thehealthguide.org. Cu toate acestea, aceste infecţii sunt legate de cele mai multe ori de alte circumstanţe, cum ar fi răceala, gripa, sau alergiile.

Prin urmare, ele pot duce la inflamare, congestive, umflături în ureche, în gât, sau în nas. În cele mai multe cazuri, infecţia dispare de la sine şi nu mai este nevoie de tratament medical. Dar asta nu înseamnă că trebuie să înduri durerea. Din fericire, sunt metode naturale pentru o însănătoşire grabnică şi o ameliorare a simptomelor. Şi iată care sunt:

1. Câteva picături calde de ulei de măsline turnate în ureche vor duce la dispariţia inflamaţiilor, cauza durerii. Această metodă este benefică atât pentru adulţi, cât şi pentru bebeluşi.

2. Usturoiul este una dintre cele mai bune metode în tratarea acestor dureri, graţie proprietăţilor sale antivirale, antibacteriene şi antimicrobice. Poţi pune un căţel de usturoi în urechea afectată, sau poţi face o infuzie din acesta. Vei avea nevoie de un căţel proaspăt de usturoi, tocat pe care îl amesteci cu puţin ulei de măsline. Lasă-l la foc mic 20 de minute şi o dată ce uleiul de măsline a fost infuzat, înlătură usturoiul. După ce s-a răcit, toarnă două picături din acest amestec în urechea afectată.

3. Taie o ceapă pe jumătate şi scoate inelele din interior. Apoi, ia trei rondele din exterior şi pune-le în cuptor la 150 de grade Celsius. Când vor începe să scoată aburi, scoate-le şi pune-le într-un prosop, apoi deasupra urechii infectate.

4. Bea ceai de ghimbir, sau prepară un ulei calmant din sucul de ghimbir. Acesta se prepară prin zdrobirea ghimbirului până iese sucul din el. Încălzeşte-l şi toarnă patru picături în urechea suferindă.

5. Un studiu suedez a constat faptul că mierea este mult mai benefică decât antibioticele în lupta cu bacteriile. Este nevoie doar de câteva picături în ureche.

6. Încălzeşte 1/8 de cană de ulei de cocos cu doi căţei de usturoi într-o cratiţă. Lasă-le la fiert cinci minute apoi amestecă. Aşează-te într-o parte şi toarnă două picături în urechea infectată şi rămâi acolo cinci minute. Poţi face asta de două ori pe zi timp de o săptămână, sau până când simptomele vor dispărea.

×
Subiecte în articol: infectie ureche durere simptome