x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Zgomote ale corpului care pot indica o boală

Zgomote ale corpului care pot indica o boală

24 Noi 2016   •   20:53
  Zgomote ale corpului care pot indica o boală

Anumite sunete pe care le emite corpul tău pot fi semnul unei afecţiuni. Descoperă dacă este vorba despre o problemă uşoară de sănătate sau despre o afecţiune care necesită tratament, scrie clicksanatate.ro.

Articulaţii care „crapă“

Un zgomot destul de des întâlnit este atunci când faci câte o mişcare bruscă şi simţi cum articulaţiile îţi trosnesc, fără să te doară. Este un zgomot normal care se produce la reînnoirea lichidului din interiorul articulațiilor. Nici pocnitul degetelor nu ar trebui să te îngrijoreze, însă dacă ai obiceiul să-ţi pocneşti degetele destul de des ar fi bine să încetezi, pentru că, în timp, poate să ducă la slăbirea articulaţiilor.

Dar dacă în momentul în care se aud pocnituri apare şi durerea, mai ale dacă ai peste  45 de ani sau dacă ai suprasolicitat articulațiile, în urma sportului, este bine să vorbeşti cu medicul.

Un şuierat în nas

Dacă nasul produce un sunet asemănător cu un şuierat, fără ca tu să suferi de o răceală sau de gripă, atunci poate să fie semn că ai polipi. De aceea, mergi la un consult la un medic ORL.

Ţiuit în urechi

Zgomotul neplăcut pe care o persoană îl aude în ureche, poate semăna cu un bâzâit, un ţiuit, o fluierătură dispare de cele mai multe ori de la sine, însă poate fi semnul unei boli. Astfel,poate fi semn de anemie, dar poate chiar să indice o tumoră pe creier.

Şi unele  medicamente (aspirina în doze mari, diureticele, antidepresivele, anumite antibiotice antiinflamatoare non-steroidiene şi anumite citostatice) pot cauza ţiuitul în urechi. În cazul în care acesta apare brusc şi este însoţit de greaţă, vărsături, ameţeală, pierderea cunoştinţei, atunci cel afectat trebuie să meargă la urgenţe.

Sughiţ

De cele mai multe ori sughiţul este inocent şi nu indică prezenţa niciunei boli. Însă, dacă este persistent poate însemnacă muşchii diafragmi sunt lezaţi. Aceste situații se întâlnesc în afecțiuni precum refluxul gastro-esofagian, hepatita, pneumonia, laringita, ulcerul ori în cazul unei tumori în zona gâtului.

×
Subiecte în articol: sughit boala afectiuni