x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Zmeura, aliment miraculos. Află care sunt cele 5 grupe de afecțiuni în care acționează eficient

Zmeura, aliment miraculos. Află care sunt cele 5 grupe de afecțiuni în care acționează eficient

02 Iul 2014   •   09:41
Zmeura, aliment miraculos. Află care sunt cele 5 grupe de afecțiuni în care acționează eficient

  Zmeura sau rugul de munte conţine un adevărat arsenal de vitamine, săruri şi substanţe benefice pentru organismul uman. Se știe că acționează eficient în cura de slăbire, dar iată și alte grupe de afecțiuni în care este utilă.

În ciuda dimensiunilor sale mici comparativ cu „rudele” sale (căpşuna şi murele), zmeura se poate lăuda cu o uriaşă avere de principii active ce acţionează asupra a 18 tipuri de procese metabolice importante în sănătatea tuturor organelor şi sistemelor din organismul uman.
Evoluţia expansivă a biochimiei medicale din ultimii ani a verificat unele aspecte referitoare la efectele benefice ale curelor de zmeură, mai ales prin efectul unor metale şi acizi organici asupra celulelor. Astfel, în anii 2000-2009 au fost efectuate peste 850 de cercetări care au demonstrat că aluminiul şi cuprul, dar şi acizii amidici pot acţiona asupra sistemulilor cardio-vasculari digestiv, renal, imunitar, dar şi a unor procese intime petrecute la nivel molecular.

1 Protejează inima
Cercetările efectuate de dr. M.G. Vanoise de la Universitatea din Bruxelles au demonstrat că unii compuşi fluoruraţi simpli din zmeură pot avea efect benefic asupra fibrelor musculare ale inimii.

Studiile arată că aceşti compuşi protejează supraîncărcarea electrică a membranei celulelor musculare ale inimii. Ca urmare a acestui efect, fibra musculară a inimii îşi păstrează reactivitatea normală la comenzile de contracţie. Acest lucru împiedică apariţia extrasistolelor sau aritmiilor numite popular palpitaţii. În acelaşi timp, o cură modestă de zmeură anual poate împiedica îmbătrânirea celulei cardiace, tot datorită protecţiei induse indirect de unii compuşi amidici din zmeură. Aceste rezultate corelate cu alte experimente au condus recent la concluzia că un minim consum de zmeură zilnic ar putea prelungi viaţa inimii cu până la 10 ani. Totodată, aceleaşi efecte de îmbătrânire a activităţii electrice a inimii permit cordului să facă faţă mai uşor condiţiilor de efort sau adaptarea la frig sau căldură excesivă. Se presupune că o mare parte din rezistenţa la efort a ursului brun s-ar datora chiar micilor cantităţi de zmeură pe care le consumă ocazional.


Citeste continuarea pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: felicia zmeura terapii complementare