x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trucuri pentru un ten luminos în sezonul rece

Trucuri pentru un ten luminos în sezonul rece

de Oana Portase    |    03 Oct 2019   •   12:30
Trucuri pentru un ten luminos în sezonul rece
Sursa foto: andrej_k/Getty Images/iStockphoto

Sezonul rece şi ploios vine cu multe schimbări pentru tenul şi organismul nostru. Cearcănele, pielea uscată şi lipsa de energie se instalează uşor în zilele de toamnă. Putem rezolva aceste lucruri cu bani puţini, iar remediile se aplică atât femeilor cât şi bărbaţilor.

                                                                                         

Rareori cearcănele reprezintă o problemă medicală. Acestea apar din cauza nopţilor pierdute, a stresului şi a oboselii acumulate. Remediile naturale ne ajută să estompăm rapid cearcănele vizibile. Cearcănele care au o culoare închisă şi sunt ereditare sunt mai greu de estompat. Dacă s-au colorat într-un anumit moment al vieţii, atunci nu ar trebui să excludeţi o vizită la doctor. Uneori, cearcănele adânci şi închise la culoare reprezintă un semn că sunt probleme cu rinichii sau ficatul.

Pentru a scăpa de cearcănele de oboseală, cea mai simplă soluţie este gheaţa. Bagă la frigider două linguri metalice şi lasă-le pentru 10 minute. Apoi scoate-le şi presează-le pe ambii ochi timp de 10-15 minute. Poţi repeta procesul dacă lingurele se încălzesc prea repede. Mai poţi pune câteva cuburi de gheaţă într-un material de bumbac şi la fel le aplici pe ochi timp de 15 minute. Gheaţa stimulează circulaţia sanguină din jurul ochilor.

Cât despre culoare, o metodă de efect pentru a scăpa de nuanţa închisă a cearcănelor este apa de trandafiri. Aceasta întinereşte pielea şi ajută la estomparea zonelor închise de sub ochi. Tot ce trebuie să faci este să înmoi o dischetă demachiantă în apă de trandafiri şi să le pui pe ochi timp de 5-10 minute. Trebuie să repeţi acest ritual zilnic până ce scapi de culoarea închisă de sub ochi.

Şi cartoful este un iluminator perfect. Răzuieşte un cartof şi înmoaie dischete demachiante în sucul obţinut. Pune apoi dischetele sub ochi, în zona cearcănelor, şi lasă-le timp de 15 minute şi apoi clăteşte cu multă apă. După câteva zile, vei scăpa de cearcănele închise la culoare.

Pe lista trucurilor privind combaterea cearcănelor mai găsim catraveţii. Aceştia au proprietăţi astringente, regenerante şi hidratante. Taie câteva felii de castravete, pune-le la frigider timp de jumătate de oră iar apoi aplică-le pe ochi timp de 10 minute. Este indicat să faci asta de două ori pe zi timp de o săptămâna pentru a avea efect.

Pliculeţele folosite de ceai sunt alt remediu inedit pentru cearcăne. Lasă-le în frigider mai mult timp, apoi ține-le 15 minute pe piele şi după aceea clăteşte cu multă apă. Ceaiul conţine cafeină şi antioxidanţi benefici care reduc retenţia de apă şi vor estompa aspectul vaselor de sânge de sub ochi.

Inamicul cearcănelor

Comprese cu gheaţă

Apa de trandafiri

Sucul de la cartofi

Felii de castraveţi

Pliculeţe de ceai folosite

Bineînţeles, somnul odihnitor şi hidratarea vor ajuta organismul să se refacă.

Rețete simple și eficiente

Măştile făcute acasă sunt cele mai simple şi de multe ori mai eficiente decât cele din comerţ. Sunt naturale, nu conţin chimicale şi acţionează rapid. Se recomandă atât pentru doamne, dar şi pentru domni. Şi tenul bărbaţilor trece prin aceleaşi schimbări odată cu venirea toamnei şi are nevoie de hidratare.

Ten uscat: mască hidratantă cu avocado şi miere

Pisează sau bune în blender jumătate de avocado, adaugă o linguriţă de miere şi un pumn de ovăz. Aplica masca pe ten şi masează uşor. Tenul tău va fi mai hidratat datorită mierii şi a jumătăţii de avocado, iar ovăzul calmează pielea. Dacă nu ai avocado, poţi pune lapte.

Ten gras: castraveţi şi avocado

Avocado reglează nivelul de ulei şi sebuum al pielii, iar castravetele hidratează uşor. Ai nevoie de jumătate de avocado şi un castravete dat prin blender.

Ten normal: mască cu papaya şi cacao

Tenul luminos şi cu aspect natural este la modă anul acesta. Îl poţi obţine uşor fără produse sofisticate. Amestecă o linguriţă de pudră de cacao, un sfert de papaya şi o cantitate mică de gel de Aloe Vera. Aplică masca pe faţă timp de 10 minute iar apoi clăteşte. Este o mască ce conţine o gamă largă de vitamine care îţi vor întineri tenul.

Măştile pot fi folosite zilnic sau săptămânal, în funcţie de problemele tenului.

 

De ce să îţi faci măşti acasă

Acţionează rapid asupra pielii

Nu conţin chimicale

Sunt uşor de făcut

Nu sunt scumpe

 

 

×