x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 2 tone de alimente confiscate

2 tone de alimente confiscate

de Cristina Andreea Calin    |    17 Sep 2010   •   00:00

Inspectorii sanitar-veterinari au dat amenzi de peste 100.000 RON în urma controalelor efectuate în toată ţara, la sfârşitul lunii august, se arată într-un comunicat remis de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).



De asemenea, au dat 103 sancţiuni contravenţionale, 87 de avertismente şi au închis opt unităţi. În urma verificărilor au fost confiscate aproape 2 tone de alimente care nu corespundeau normelor sanitar-veterinare, punând în pericol sănătatea consumatorilor.

Cele mai grave probleme depistate se referă la manipularea necores-punzătoare a alimentelor, dar şi comercializarea către consumatorul final a mărfurilor în spaţii care nu respectă condiţiile de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

De asemenea, inspectorii au constatat că normele stabilite de ANSVSA nu sunt respectate, comercianţii fiind amendaţi pentru întreţinerea incorectă a spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite. Cetăţenii sunt rugaţi să sesizeze neregulile pe care le observă în domeniul siguranţei alimentelor la numărul de telefon al "Call Center"-ului Autoritatea Naţională Sanitar-Verinară şi pentru Siguranţa Alimentelor 0800.82.67.87, care poate fi apelat non-stop, gratuit din orice reţea de telefonie.

×
Subiecte în articol: bun de consum