x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 3 modalități să te menții sănătos și în formă

3 modalități să te menții sănătos și în formă

26 Oct 2018   •   16:25
3 modalități să te menții sănătos și în formă

Auzim și vedem în toate sursele de informare promovarea activităților sportive, a alimentelor bio sau naturale și sugestii de îmbunătățire a traiului de zi cu zi.

Un stil de viață sănătos crește semnificativ calitatea vieții fiecăruia dintre noi. Dar oare care este metoda câștigătoare?

Importanța pe care o acordăm în primul rând sănătății noastre se reflectă în modul în care ne simțim zilnic. Odată cu trecerea anilor, starea generală, nivelul de energie și capacitatea organismului de a lupta cu factorii externi se schimbă.

Partea bună este că direcția acestei schimbări o poți stabili doar tu. În acest sens, află în continuare sugestii prin care să îți ajuți organismul să își mențină vitalitatea o perioadă cât mai lungă de timp.

Activitate fizică

Lipsa mișcării fizice perioade lungi de timp poate duce la probleme serioase de sănătate. Știai că orice activitate sportivă, chiar și mersul pe jos, conduce la o mai bună circulație a sângelui? Acest lucru este benefic pentru creier. Totodată, eliberarea de endorfine și formarea de noi neuroni, chiar și la o vârstă înaintată sunt două dintre cele mai importante efecte pe care le are mișcarea în viața noastră.

Iată doar câteva sugestii prin care să îți crești activitatea fizică: mers pe jos, alergat, mers cu bicicleta, înot, practicarea unui sport preferat, mersul în drumeții montane, utilizarea aparatelor de sport din parcuri publice etc. Practicarea unor hobby-uri precum: grădinărit, olărit, croșetat sau orice altă pasiune pe care ți-ai dorit dintotdeauna să o începi dar nu ai avut posibilitatea, duce la menținerea unei minți sănătoase și a unui creier activ. Așadar, ia în calcul schimbarea obiceiurilor mărunte în fiecare zi și oferă corpului tău activitatea sportivă de care are nevoie. Află în continuare cu ce poți începe.

Suplimente nutritive

.........................

Citește continuarea AICI

×