x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 alimente care combat insomnia

5 alimente care combat insomnia

11 Noi 2015   •   22:17
5 alimente care combat insomnia

Nu puteți dormi? Soluția s-ar putea afla chiar în bucătărie.

Potrivit prevention.com, aceste 5 alimente combat insomnia și îmbunătățesc calitatea somnului:


1. Mozzarella
După cum probabil știați, carnea de curcan este bogată în triptofan, un aminoacid care stimulează producția de serotonină, calmează, relaxează și în consecință, vă ajută să adormiți. În mod neașteptat, acest tip de brânză conține o cantitate dublă de triptofan.


2. Somon
Această informație nu ne poate surprinde. Totuși, un studiu recent a arătat că persoanele care consumă 600 mg de acizi grași omega-3 pe zi dorm cu o oră mai mult și nu se trezesc peste noapte. Serviți somon sălbatic la cină sau luați un supliment omega-3.


3.Migdale
O mână de migdale oferă aproximativ 20% din necesarul zilnic de magneziu, care vă va relaxa mușchii și vă va calma. Migdalele constituie de asemenea o sursă importantă de triptofan, prin urmare aveți două motive să le consumați.


4. Ovăz
Cireșele sunt o sursă importantă de melatonină. Totuși, în sezonul rece nu sunt tocmai accesibile și de aceea, ovăzul este cea mai bună alternativă. În plus, este bogat în carbohidrați care vă vor da o stare de somnolență.


5. Banane
Aceste fructe sunt bogate în magneziu și potasiu și conțin la fel de mult triptofan precum mozzarella sau migdalele. În plus, o banană satisface în mod sănătos pofta de dulce pe care o resimțim înainte de culcare.
 

×
Subiecte în articol: somn insomnie tratament insomnie