x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 E-uri ntr-un produs

5 E-uri ntr-un produs

de Cristina Andreea Calin    |    01 Mar 2007   •   00:00
5 E-uri ntr-un produs

Specialistul explica faptul ca produ-sul nu poate fi consumat de diabe-tici decat cu avizul medicului. De asemenea, nu este indicat supra-ponderalilor si obezilor, copiilor, bolnavilor cu afectiu-ni cardiovasculare, suferinzilor de boli inflamatorii.

Ingredientele produsului La Festa 3 n 1 sunt zahar, sirop de glucoza, cafea instant 10%, grasime vegetala hidrogenata, proteine din lapte, stabilizatori E 340(ii) (fosfati de potasiu) si E 452(i) (malati de calciu), emulgatori E 471(mono si digliceride ale acizilor grasi) si E 472 e (esteri glicerici ai acidului diacetil tartric cu acizi grasi). De asemenea, n limba franceza este specificat colorantul identic natural E 160 a(ii) (amestec de caroteni). Producatorul specifica faptul ca La Festa 3 n 1 este o bautura instant pe baza de cafea cu gust de lapte si zahar. Produsul nu are eticheta nutritionala.

ANALIZÃ.... Profesorul Gheorghe Mencinicopschi precizeaza ca aveam de-a face cu un produs dezechilibrat nutritional, cu un continut ridicat de zaharuri cu absorbtie rapida si index glicemic ridicat (zaharoza si sirop de glucoza), ce determina eliberarea unei cantitati ridicate de insulina, stresAnd pancreasul endocrin. De asemenea, produsul contine grasimi hidrogenate nesanatoase, n special pentru sistemul cardiovascular si extract de cafea 10%, sursa de cafeina.

CONCLUZII. Specialistul explica faptul ca produsul nu poate fi consumat de diabetici decAt cu avizul medicului. De asemenea, nu este indicat supraponderalilor si obezilor, copiilor, bolnavilor cu afectiuni cardiovasculare, suferinzilor de boli inflamatorii.

×
Subiecte în articol: bun de consum