x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 idei de la nutriționiști. Cum să mâncați mai mult și să slăbiți

5 idei de la nutriționiști. Cum să mâncați mai mult și să slăbiți

17 Sep 2015   •   17:09
5 idei de la nutriționiști. Cum să mâncați mai mult și să slăbiți
Sursa foto: belchonock/Getty Images/iStockphoto

Acest concept pare incredibil, pentru că am fost obișnuiți cu ideea că pentru a slăbi trebui să ne supunem restricțiilor. De fapt, specialiștii în domeniul nutriției susțin că studiile recente arată că pentru a atinge greutatea ideală ar trebui să mâncăm până la sațietate, dar să facem alegeri înțelepte în ceea ce privește calitatea alimentelor.

Dieteticienii de la www.prevention.com oferă cinci sfaturi minunate cu ajutorul cărora vom putea slăbi mâncând mai mult:

1. Bucurați-vă de fibre!
Consumul de fibre a fost asociat de-a lungul timpului cu scăderea în greutate, iar această idee se bazează pe anumite fundamente științifice. Alimentele bogate în fibre sunt mai greu de mestecat, prin urmare creierul are mai mult timp la dispoziție pentru a sesiza starea de sațietate. În plus, fibrele favorizează digestia și absorb zahărul. Cercetările au arătat că persoanele care au o dietă bogată în fibre sunt mai slabe pentru că alimentele lor preferate sunt neprocesate și slab calorice. Sfatul nutriționiștilor pentru a integra fibrele în meniu: consumați un fruct la micul dejun, puneți salată și legume în sandwich-uri, serviți la cină o garnitură de sparanghel și salată verde.

2. Consumați alimente bogate în apă!
Nu doar fibrele sunt importante, trebuie să consumăm vegetale cu un conținut ridicat de apă, precum pepenele, castravetele, dovlecelul, căpșunele și broccoli. Aceastea umplu rapid stomacul și hidratează corpul. Cecetările au demonstrat că atunci când suntem hidratați, sunt mai mici șansele de a cădea în capcana poftelor nesănătoase.

3. Serviți un mic dejun regal!
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă mâncăm corect și suficient la micul dejun putem ține foamea la distanță și putem accelera metabolismul, arzând mult mai multe calorii pe durata întregii zile. Celor care preferă ouăle, le mai oferim o veste bună: consumate la micul dejun, aceste super-alimente vă determină să mâncați mai puțin. Recomandarea specialiștilor este să vă puneți alarma mai devreme pentru a avea timp să serviți un mic dejun gustos și sănătos.

4. Acordați atenție gustării de seară!
Există acel mit conform căruia orice mâncăm seara ne va sabota procesul de slăbire. Totuși, dacă faceți alegerile corecte, ați putea avea mai mult succes în dietă. De exemplu, dacă mâncați un iaurt grecesc fără grăsimi sau o porție mică de cireșe veți dormi mai bine, veți elimina poftele fără a consuma prea multe calorii. Somnul este asociat cu o stare generală mai bună și cu tendința de a mânca mai puțin.

5. Mâncați între mese!
Da, poate suna ciudat și contraproductiv, dar mâncatul între mese este benefic pentru siluetă dacă este făcut corect. Dacă luați o gustare atunci când nu sunteți tocmai înfometat, veți face alegeri mai bune, veți mânca mai încet și starea de sațietate se va resimți mai rapid. Astfel, la sfârșitul zilei veți fi consumat mai puține calorii decât în mod obișnuit. Puteți servi puțin piept de curcan cu salată sau un ou fiert tare și o roșie și gustarea dumneavoastră nu va depăși 200 kcal.  

×
Subiecte în articol: dieta cură de slăbire