x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 semne care te previn că suferi de stres cronic

5 semne care te previn că suferi de stres cronic

de Tudor Cires    |    26 Apr 2014   •   09:12
5 semne care te previn că suferi de stres cronic

Lipsa unei separații decente între timpul de lucru și cel dedicat familiei, „aducerea acasă a problemelor de serviciu” - și viceversa –, și acestea pot fi cauze ale apariției și accentuării stresului.

Stresul cronic reprezintă o lovitură puternică pentru organism, spun cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, însă dacă suntem atenți la semnalele pe care organismul nostru le dă, am putea să înțelegem înainte de apariția colapsului că trebui „să turăm mai puțin motoarele” și să facem loc în viața noastră unor binevenite recreații.

Care sunt cele 5 semne care îți spun că suferi de stres cronic?

1. Vise ciudate. Se știe că visele au un impact puternic şi pot afecta starea de spirit a oamenilor, după ce se trezesc. Din cauza stresului, putem avea vise ciudate şi ne putem trezi de mai multe ori în timpul nopţii. Nu vom avea un somn odihnitor, iar stările și neliniștile pe care le-am trăit în vis ne pot însoți întreaga zi. Mai mult, chiar, nevoia omului de a-și explica orice – inclusiv sensul viselor neobișnuite – accentuează sentimente precum deruta, neliniștea, disconfortul, toate stări favorizante ale stresului.

2. Un apetit nestăpânit pentru dulciuri. Conform studiilor realizate de același corp de cercetători din Statele Unite, stresul este „vinovat” și pentru dorinţa noastră de a mânca ciocolată. Ciocolata eliberează endorfinele și ne ajută să ne simțim mai bine – dar acesta este un adevăr valabil doar dacă se păstrează o limită (2-3 pătrățele de ciocolată pe zi), pentru că și consumul în exces de ciocolată nu va face decât să accentueze starea de agitație și stresul. 

Citește continuarea pe RevistaFelicia.Ro

Ar putea să te intereseze și
5 obiceiuri ale timidului și tot atâtea calități

Ultravioletele cresc capacitatea de învăţare rapidă




 

×
Subiecte în articol: felicia stres