x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 6 alimente nesănătoase care ne fac să mâncăm prea mult

6 alimente nesănătoase care ne fac să mâncăm prea mult

01 Mar 2016   •   16:10
6 alimente nesănătoase care ne fac să mâncăm prea mult

Vi se întâmplă să vă așezați la masă, să consumați o cantitate generoasă de mâncare și cu toate acestea să nu simțiți că v-ați săturat?

Probabil e din cauza a ceea ce ați avut în farfurie... Alimentele sărace în fibre, proteine și lipide sănătoase nu sunt sățioase și, în plus, ne fac să poftim și alte mâncăruri cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi.

Chiar și acele alimente care nu intră în categoria junk/fast-food, pot declanșa accese de foame necontrolată, mai ales în situațiile stresante.

Potrivit Prevention.com, cele mai concrete șase exemple în acest sens sunt:

1. Unt de arahide
Ați mâncat vreodată unt de arahide cu lingura? Într-adevăr textura cremoasă a acestui topping ne face să ne dorim mai mult... și mai mult. În plus, untul de arahide conține zahăr și sare, substanțe care ne fac să mâncăm mai mult decât avem nevoie. Dacă nu vreți să renunțați la acest aliment, cumpărați un borcan mic de unt de arahide natural, făcut numai din arahide.

2. Chipsuri
Chipsurile sunt produse în așa fel încât să dea dependență, fiind pline de arome chimice, grăsime și sare, dar cu un conținut scăzut de fibre. Vă place textura crocantă? Preparați-vă propriile chipsuri din kale, sfeclă sau cartofi dulci, astfel încât să controlați cantitățile de ulei și sodiu.

3. Popcorn
Este aproape imposibil să lăsați popcornul din mână, în special atunci când vă uitați la filme sau la TV. Soluția ar fi să cumpărați cele mai mici porții sau să preparați popcorn la cuptor, fără ulei.

4. Cartofi prăjiți
Poate e sarea, poate e crusta sau poate cantitatea mare de ulei... Indiferent despre ce e vorba, există riscul să exagerați când începeți să mâncați cartofi prăjiți. Dacă alegeți să consumați acest fel de mâncare, trebuie să o faceți cât mai rar posibil, să îi preparați cu puțin ulei și întotdeauna să îi asezonați cu o salată verde.

5. Crackers/ biscuiți sărați
Biscuiții sărați sunt un alt tip de „mâncare” cu conținut scăzut de fibre, fără proteine și care pot fi consumați în cantități mari cu ușurință. Soluția ar fi să îi serviți cu hummus, o sursă importantă de proteine și fibre.

6. Nuci/ oleaginoase (prăjite și sărate)
Oleaginoasele sunt benefice pentru organism, după cum știm cu toții. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont că sunt bogate în calorii, iar atunci când le servim în forma lor nesănătoasă, prăjite și sărate, suntem tentați să exagerăm cu cantitățile. Pentru a evita această situație, ar trebui să cumpărăm pungi mici, de 30-50 grame.
 

×