x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 6 mirosuri de... vară, care ne pot influența viața. Nici nu știi cât de importante sunt mirosul de gazon sau cel de briză marină!

6 mirosuri de... vară, care ne pot influența viața. Nici nu știi cât de importante sunt mirosul de gazon sau cel de briză marină!

11 Aug 2014   •   00:11
6 mirosuri de... vară, care ne pot influența viața. Nici nu știi cât de importante sunt mirosul de gazon sau cel de briză marină!

Mirosurile au efecte diferite asupra creierului uman, în funcţie de condiţiile de temperatură, presiune si ionizare specifice diferitelor anotimpuri. Starea noastră psihică în timpul verii poate fi modificată discret de mirosuri naturale sau artificiale.

1. Mirosul mării
Atunci când ne plimbăm pe malul mării, briza care adie ne aduce în contact cu zeci de substanţe ce provin din materia organică a mării. Neurobiologii americani au dovedit că substanţele prezente în briza marină au un efect linistitor si uneori chiar euforizant, asemănător heroinei în doze mici. Acest efect de bună dispoziţie este de trei ori mai intens vara, mai ales dacă organismul a absorbit o doză moderată de ultraviolete de dimineaţă. Efectul de bună dispoziţie datorat aerosolilor marini este mult mai plăcut dacă temperatura sângelui care irigă creierul este mai scăzută, adică atunci când nu suntem supraîncălziţi de soare. Acest aspect nou descoperit anul acesta, explică într-o anumită măsură buna dispoziţie pe care o avem seara, atunci când ne plimbăm pe faleză sau plajă, după o zi în care nu am făcut exces de soare.
Mai mult decât atât, unele substanţe prezente în aerul marin vara cresc capacitatea psihică de apreciere a frumosului.

Citește articolul integral pe RevistaFelicia.Ro

Te-ar putea interesa și
Cum alungăm GHINIONUL? Ce trebuie să aruncăm din casă?
Băutura Fericirii! Află rețeta și bucură-te de ea!
Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care „ia cu mâna” durerile de spate și de gât
9 obiceiuri alimentare care ne ajută să fim mereu FRUMOASE
Remedii naturale pentru anemie
Cum menții dorința sexuală în cuplu, pe termen lung?
Secretele sexului perfect!
INDECENT! Nu o să-ți vină să crezi ce le-a cerut profesorul să facă în clasă (Video)

×
Subiecte în articol: felicia miros psihic