x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 6 motive pentru apariţia durerilor de cap: de la aer condiţionat la sex

6 motive pentru apariţia durerilor de cap: de la aer condiţionat la sex

20 Sep 2018   •   15:54
6 motive pentru apariţia durerilor de cap: de la aer condiţionat la sex

Durerile de cap vin pe neaşteptate şi sfârşesc prin a ne lăsa obosiţi, chiar extenuaţi, iar uneori pur şi simplu nu ştim ce a declanşat durerea. Cercetările au arătat că există o mulţime de cauze care pot duce la dureri de cap: de la aerul condiţionat la sutiene nepotrivite sau sex, notează Daily Mail.

Aerul condiţionat

Majoritatea spaţiilor, fie că este vorba de birou sau de locuinţă, au acum aer condiţionat, pentru a controla temperatura. Însă, dacă ai o durere de cap, aceasta ar putea să fie o cauză, pentru că aerul condiţionat elimină toată umezeala din aer şi duce la deshidratare.

“În plus, dacă se face prea frig, vasele de sânge din creier se contractă, rezultând în dureri de cap”, scrie Sporteluxe.

Anumite alimente

Dacă ai o durere de cap după ce ai mâncat, aceasta poate fi cauzată de anumite alimente pe care le-ai consumat.

Alcoolul, ciocolata, cofeina au fost identificate ca fiind declanşatoare de migrenă, însă şi alte alimente, în mod special murăturile, alimentele marinate sau afumate pot duce la dureri de cap.

Postură greşită

O postură greşită poate cauza dureri de cap, din cauza unor contracţii musculare sau tensiunii cronice din zona capului sau gâtului.

Schimbarea bruscă a vremii

Chiar dacă nu te aşteptai, schimbarea vremii poate cauza dureri de cap în cazul anumitor persoane. Acest lucru se întâmplă pentru că se creează un dezechilibru la nivelul compuşilor chimici din creier, inclusvi al serotoninei.

Purtatul unui sutien nepotrivit

Dacă porţi o mărime greşită la sutien, poate fi un factor care contribuie la apariţia durerilor de cap. Un sutien nepotrivit în combinaţie cu greutatea sânilor poate pune stres pe umeri, care se poate extinde la nivelul gâtului.

Sexul

Aceste dureri de cap, cauzate de sex, se produc mai ales în rândul bărbaţilor, şi se declanşează înainte sau în timpul orgasmului. Durerea de cap apare, cel mai probabil, în urma creşterii tensiunii sanguine în creier.

×
Subiecte în articol: dureri de cap cauze