x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 7 motive ca să nu renunți la cafea

7 motive ca să nu renunți la cafea

26 Apr 2014   •   08:57
7 motive ca să nu renunți la cafea

Ți s-a spus că mica ta plăcere din fiecare dimineață - cana de cafea neagră, tare și fierbinte - nu e tocmai benefică pentru sănătate? Că e timpul să renunți...? Noi îți prezentăm 7 motive pentru care e bine să nu renunți la cafea (doar mare grijă să nu faci excese!).

Consumul de cafea a intrat în obiceiul de zi cu zi a milioane de oameni din întreaga lume. Potrivit Organizaţiei Internaţionale a Cafelei, studiile realizate au demonstrat că un consum moderat de cafea nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate. Din contră, aduce numeroase beneficii.

1. Un studiu realizat pe 400.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50- 71 de ani a relevat că băutul cafelei poate creşte şansele de a trăi mai mult.

2. Previne sau întârzie apariţia maladiei Alzheimer, dacă este consumată în timpul tinereţii. „Adulţii trecuţi de prima tinereţe cu tulburări uşoare de memorie care beau aproximativ trei ceşti de cafea pe zi nu vor face Alzheimer sau cel puţin va exista o întârziere a apariţiei acesteia”, a declarat Dr. Cbolao a Chuanhai de la Universitatea din Florida de Sud şi autor al studiului.

3. Consumul de cafea cu zahăr creşte nivelul de atenţie şi stimulează creierul. Potrivit unei cercetări publicate în Human Psychopharmacology, zahărul sau îndulcitorul din cafea pregătesc cel mai bine creierul pentru o zi stresantă. 

Citește continuarea pe RevistaFelicia.Ro

Poate te intresează și
Coriandrul și colesterolul

Avocado - un aliat în prevenția cancerului de colon

Cătina - leacul minune in 100 de maladii







×
Subiecte în articol: felicia cafea beneficii cafea