x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 7 schimbări pe care le veți experimenta în momentul în care renunțați la zahăr

7 schimbări pe care le veți experimenta în momentul în care renunțați la zahăr

24 Ian 2016   •   17:02
7 schimbări pe care le veți experimenta în momentul în care renunțați la zahăr

Zahărul a devenit o reală amenințare. În Marea Britanie, Guvernul intenționează să impună o taxă de 20% la acest produs, dat fiind faptul că tot mai multe persoane se confruntă cu obezitatea. O viață fără zahăr pare greu de imaginat, totuși efortul vă va fi răsplătit…

Potrivit metro.co.uk, în momentul în care veți renunța la zahăr veți constata următoarele șapte schimbări:

1) Pielea va arăta mai sănătoasă
Legătura între dietă și acnee este un subiect amplu dezbătut, dar ultimele cercetări au demonstrat că dieta influențează aspectul tenului. Nu doar lactatele fac ca pielea să arate rău, ci și alimentele bogate în zahăr, precum băuturile carbogazoase, produsele de patiserie, torturile și ciocolata.

2) …și mai tânără
Consumul exagerat de zahăr îmbătrânește pielea. Un studiu realizat la Universitatea Leiden a demonstrat că subiecții între 50 și 70 de ani, cu un nivel crescut al glucozei în sânge arătau mai în vârsta decât cei de aceeași vârstă, dar cu un nivel normal al glucozei.
Medicii au explicat că din cauza dietei bogate în zahăr, colagenul și elastina devin mai rigide, prin urmare persoanele în cauză sunt mai predispuse să facă riduri, ajungând să arate cu până la cinci ani mai bătrâne.

3) Veți dormi mai bine
Dieta, somnul și energia sunt într-o strânsă legătură. O dată ce ați eliminat zahărul, nu ar trebui să fiți uimit că dormiți mai bine. Cercetările au demonstrat că persoanele care consumă zahăr și grăsimi saturate dorm mai puțin, iar somnul nu este la fel de odihnitor.

4) Inima se va simți mai bine
De trei ori mai bine, potrivit studiilor conduse de cardiologul James J. DiNicolantonio. Analizând impactul zahărului în cazul afecțiunilor cardiovasculare, a descoperit că zahărul este responsabil pentru hipertensiune în aceeași măsură ca sarea.

5) Veți avea o stare de spirit mai bună
Starea de moleșeală pe care o aveți după o gustare bogată în zahăr ar putea fi explicată științific. Studiile au arătat că zahărul reprezintă un factor pentru dezvoltarea depresiei, pentru că se absoarbe rapid în sânge și în momentul în care se elimină, dă o stare de iritabilitate și irascibilitate.

6) Vă veți aminti mult mai ușor informațiile
O veste bună pentru uituci: renunțând la zahăr veți face o favoare memoriei. Studiul realizat de profesorii de la University of California, Los Angeles, a demonstrat că există o strânsă legătură între dieta bogată în zahăr și funcționarea a creierului. Renunțând la zahăr vă veți aminti mai repede informațiile și vă veți concentra mai ușor.

7) Veți slăbi
Nu grăsimea este cel mai mare inamic al siluetei, ci zahărul. Având în vedere că este extrem de simplu să consumăm cantitatea zilnică recomandată de zahăr (bând un pahar de Cola, de exemplu), ne putem da seama că acest ingredient este cu adevărat periculos.
 

×