x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 8 obiceiuri frecvente care strică silueta

8 obiceiuri frecvente care strică silueta

de Andreea Sava    |    15 Iul 2016   •   19:00
8 obiceiuri frecvente care strică silueta
Sursa foto: AndreeaSava.ro

Vorbesc acum despre obiceiuri zilnice, specifice vieții nebune pe care o ducem cu toții, obiceiuri care te îngrașă sau, dacă ai norocul să ai un metabolism foarte bun, atunci se vor resimți sub forma celulitei și a aspectului de “lăsat”.

Ca să nu mai vorbim despre daunele pe care le fac în organism.

Așadar, cel mai simplu lucru pe care poți să-l faci pentru a-ți îmbunătăți aspectul fizic și să-ți menții frumusețea mai mult timp este să-ți modifici puțin rutina.

Și nu vorbesc aici despre schimbări majore. Trebuie doar puțină organizare, atenție și voință. Iată cele 8 obiceiuri proaste despre care spun că nu-s chiar imposibil de schimbat.

1. Mâncatul dezorganizat

Trebuie să mănânci 3 mese principale și 2 gustări. Una dintre mese, de preferat din timpul zilei, o poți înlocui cu o masă de fructe. Asta te va ajuta, în primul rând, să nu te mai îndopi seara. Iar organismul, nefiind ocupat cu digestia, va arde calorii și în timpul somnului.

Dacă îți dorești să faci această schimbare în viața ta, citește și articolul de AICI despre principiile unei vieți sănătoase. Te va ajuta cu ABC-ul. Plus că, în meniu la categoria “Nutriție”, găsești tot ce-ți trebuie, de la liste de alimente, reguli de combinare, sursele sănătoase pentru toate tipurile de elemente de care are nevoie organismul tău.

2. Săritul peste mese

În special peste micul dejun, te va face, pe parcursul zilei și în special seara și noaptea, să mănânci mai mult decât ai nevoie pentru că-ți va provoca dezechilibre în organism. Aceste dezechilibre se vor manifesta prin pofte pe care nu vei ști să le interpretezi cum trebuie, așa că vei mări cantitatea de alimente care se va transforma în depuneri inestetice de grăsime, adâncind, în același timp, dezechilibrele respective.

Iată AICI un articol despre poftele alimentare și ce carență indică fiecare.

3. Dietă haotică

Bazată foarte mult pe alimente procesate, adică pline de conservanți, coloranți și alte prostii care se trasformă în colesterol și depuneri urâte de grăsime, adică celulită, în cel mai bun caz, asta dacă nu ajungi supraponderal.

De asemenea, cei mai mulți oameni mănâncă exact acele alimente care sunt surse de grăsimi proaste și cu încărcătură glicemică mare, care duc la același lucru. O dietă trebuie să fie echilibrată și COMPLETĂ, adică să-ți aducă tot ce are nevoie organismul: grăsimi, glucide, proteine, vitamine și minerale. Doar așa vei fi sănătos. Iar un corp sănătos este și frumos. Cele două merg mână-n mână.

O listă cu sursele sănătoase de carbohidrați, grăsimi și proteine, pe categorii, găsiți AICI.

Vezi celelalte 5 obiceiuri frecvente care strică silueta, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: andreea sava silueta obiceiuri