x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 8 trucuri care te ajută să slăbești

8 trucuri care te ajută să slăbești

de Andreea Sava    |    19 Aug 2016   •   13:20
8 trucuri care te ajută să slăbești
Sursa foto: FOTO: pinterest.com

Să te păstrezi motivat(ă) este partea cea mai dificilă atunci când faci orice schimbare. Cura de slăbire nu este lucru ușor. Fiecare are nevoie de un imbold, din când în când.

Cheia este să faci o schimbare a felului în care trăiești pentru ca efectele să fie de durată și efortul să nu fie în van. Iar pentru asta trebuie mereu să-ți păstrezi motivația. Iată câteva metode care te vor ajuta în sensul ăsta.

 

1. Înconjoară-te cu mesaje și poze motivaționale

Lipește-ți acasă, pe frigider, pe monitorul calculatorului la muncă, într-un loc vizibil acolo unde stai la TV și tentația gustărelelor este mare poze motivaționale cu silueta pe care ți-o dorești sau, dacă ai reușit să slăbești deja, o poză cu tine de la începutul curei de slăbire sau post-it-uri cu citate motivaționale.

Te vor ajuta să depășești momentele în care-ți vine să înfuleci tot frigiderul și să dai cu piciorul la toată munca ta de până atunci.

2. Aranjează-te

Odată ce te-ai decis să-ți schimbi aspectul fizic, nu te limita doar la cura de slăbire sau la a face mișcare. Fă schimbări care să te facă să te simți că arăți deja mai bine. Îți vor ridica moralul și-ți va fi mai ușor să-ți păstrezi motivația de a arăta din ce în ce mai bine.

Poți să-ți faci o schimbare de look sau să-ți alegi ținute pentru antrenament frumoase și care să-ți pună calitățile în valoare. În momentul în care te uiți în oglindă și-ți place de tine, îți vei dori să păstrezi acest sentiment și să lucrezi cu mai multă ambiție.

3. Fă-ți un sistem de recompense

Stabilește  să-ți cumperi lucrurile pe care ți le dorești ca recompensă pentru anumite țeluri atinse. De exemplu, să-ți cumperi poșeta la care râvnești de mult timp când ai dat jos 3 kg, la următoarele 3, pantofii care se asortează cu ea etc.

Vezi celelalte 4 trucuri care te ajută să slăbești, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: trucuri slabit