x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Aceste 4 gânduri "ucid" fericirea

Aceste 4 gânduri "ucid" fericirea

02 Iun 2020   •   12:40
Aceste 4 gânduri "ucid" fericirea
Sursa foto: pixabay.com

Vorbind depre fericire, Douglas William Jerrold spunea: "Nu-ți căuta fericirea în curtea altuia, pentru că ea se ascunde întotdeauna în casa ta".

Nu există om pe lume care să nu îşi dorească să cunoască fericirea. Viaţa ne este dată pentru a fi fericiţi, pentru a simţi acea vibraţie inconfundabilă a sufletului.

Fiecare are ideea lui despre fericire... ceea ce îl poate face fericit pe un om, îl poate lasă indiferent pe un altul. Însă în mod cert, fericirea vine din alegerile pe care le facem, din acţiunile noastre, din împăcarea cu noi înşine.

În goana după fericire uităm să punem preț pe valorile importante al vieții şi ne lăsăm purtaţi de gânduri care ne întunecă sufletul şi ne îngrădesc drumul spre fericire. Astfel realizăm, de cele mai multe ori prea târziu, că timpul nu ne iartă pe nici unul dintre noi şi că “am trecut” pe lângă fericire fără să o observăm.

Specialiştii în psihologie au stabilit faptul că în mintea îşi fac adesea loc câteva gânduri care, deşi nu par negative la prima vedere, acestea “ucid” fericirea, “blocând” calea către ea.

Iată care sunt cele 4 gânduri care nu te lasă să fii cu adevărat fericit:

1. Nici nu știu

Universul ascultă în primul rând ceea ce s-a spus cu voce tare, în al doilea rând — gândurile care sunt decorate în dorințe specifice, dar nu poate citi și descifra subconștientul. "Vrei să schimbi locul de munca pe care nu-l iubești? Să obții o funcție înaltă sau noi cunoștințe, să găsești oameni care gândesc la fel ca și tine?" — în fața rudelor sau prietenilor tăi, Universul cere clarificare.

La care primește un răspuns obscur: "nici nu știu". Nu știi, va fi o surpriză! Și surprizele destinului, din păcate, sunt rareori plăcute. Ca urmare, în loc să îmbunătățim situația, obținem probleme suplimentare.

Dacă nu sunteți nemulțumit de vreo parte a vieții voastre, vorbind despre acest lucru, asigurați-vă că menționați exact ce trebuie să se întâmple pentru a permite dificultățile.

.....................

Citește mai departe AICI

×