x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ajutaţi-l pe Sebi

Ajutaţi-l pe Sebi

03 Mai 2012   •   18:31
Ajutaţi-l pe Sebi

Eusebiu Bejan are 8 ani si e din comuna Racova (Bacau). Cand avea 2 ani, Petruta, mama lui, l-a dus la medic, pentru ca nu vorbea si era foarte agitat. Se misca in continuu, nu stia sa foloseasca niciun obiect si facea crize de plans. Abia al cincilea doctor i-a pus lui Sebi diagnosticul corect – autism infantil sever. Sebi a primit ca tratament doar medicamente care sa-l calmeze. "Adica sa-l transforme intr-o leguma. Nimeni nu mi-a spus ce e autismul si ce trebuie sa fac ca sa-si revina copilul', spune Petruta Bejan.

Rudele au sfatuit-o sa-si lege baietelul, ca sa-l stapaneasca, dar ea nu s-a resemnat. A refuzat sa-l trateze pe Sebi ca pe un animal si a incercat, din casuta ei de la tara, sa se informeze. A scris zeci de scrisori catre fundatii si persoane publice, intreband ce este autismul si cum se trateaza. Asa a aflat de terapia ABA si a ajuns Fundatia Cristi’s Outreach din Barlad, unde Sebi a facut terapie. Astazi, el e alt copil. E linistit, asculta, vorbeste si... merge la scoala normala din Racova. E clasa a II-a. Progresele scolare sunt insa greoaie. "Pana acum cateva luni, nu vroia sa scrie, sa citeasca, nu canta si nu comunica cu copiii', povesteste mama. "Vara trecuta, am fost cu Sebi la Constanta, la <>, unde a facut 12 sedinte de oxigenoterapie. La o luna dupa terapie, s-au vazut progresele: a inceput sa scrie, sa citeasca si chiar sa vorbeasca mai mult. Eu cred ca, daca as reusi sa-i mai fac cateva sedinte, rezultatele ar fi mai bune, dar costurile sunt peste puterile noastre... Pentru a merge la Constanta anul trecut, am facut un imprumut la banca si platesc rata 350 RON pe luna, timp de trei ani. Plus tratamentul baiatului. Si nu mai avem posibilitatea de a face un alt imprumut'.

Pentru ca Sebi sa ajunga din nou la oxigenoterapie si sa aiba sansa la o viata normala, are nevoie, pentru sedintele de terapie, de 4000 de euro. Cei care vor sa-l ajute pot face o donatie, cat de mica, intr-unul dintre conturile deschise la Banca Transilvania, sucursala Bacau, pe numele Bejan Petruta:
RON: RO47BTRL00401201G57811XX;
EURO: RO22BTRL00404201G57811XX.
Petruta Bejan poate fi contactata la numarul de telefon 0743.772.994.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete