x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alarma - Produsele fast-food pot ucide

Alarma - Produsele fast-food pot ucide

de Nicoleta Catana    |    06 Aug 2008   •   00:00
Alarma - Produsele fast-food pot ucide

90% din meniurile destinate copiilor, care sint servite la fast-food-urile din Statele Unite ale Americii (SUA), contin de trei ori mai multe calorii decit alimentele ce ar trebui consumate in mod normal la o masa obisnuita, conform unui raport dat publicitatii de Centrul pentru Stiinta in Interes Public.



90% din meniurile destinate copiilor, care sînt servite la fast-food-urile din Statele Unite ale Americii (SUA), conţin de trei ori mai multe calorii decît alimentele ce ar trebui consumate în mod normal la o masă obişnuită, conform unui raport dat publicităţii de Centrul pentru Ştiinţă în Interes Public.

Cercetătorii din cadrul institutului susţin că aceste alimente au o cantitate foarte mare de grăsimi şi sare, ceea ce duce la apariţia obezităţii. Nutriţioniştii atrag atenţia asupra faptului că toate produsele de acest tip, cartofii prăjiţi, pizza, sucurile, plăcinta, indiferent de compoziţia lor, sînt un real pericol pentru sănătatea copiilor, al căror organism este extrem de delicat şi poate reacţiona negativ la ele.

NEPĂSARE. Raportul a fost constituit din monitorizarea atentă a 13 restaurante populare de peste Ocean, toate cu specific fast-food. Localurile, pe lîngă faptul că au în ofertă alimente care nu asigură o alimentaţie sănătoasă, refuză şi să afişeze în meniu lista cu caloriile pe care le conţine fiecare produs în parte.

Oamenii de ştiinţă consideră că această măsură este vitală pentru a trage un semnal de alarmă părinţilor în legătură cu pericolul la care sînt copiii expuşi în urma consumului în exces a produselor bogate în calorii. De teamă însă că le vor scădea vînzările, restaurantele nu recurg la acest lucru.

Mai mult decît atît, localurile respective vin cu tot felul de oferte, locuri special amenajate pentru joacă, premii atractive, cadouri de Sărbători, pentru a-i atrage pe micuţi. Un nutriţionist din cadrul unei organizaţii de profil din SUA a declarat că aceste tipuri de produse nu provoacă de la vîrste fragede boli cardiovasculare sau altele care pot fi fatale copiilor, însă le pot bloca arterele încă din copilărie, ceea ce presupune apariţia maladiilor, care le pot pune capăt zilelor la 50-60 de ani.

×
Subiecte în articol: bun de consum