x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alege să priveşti spre viitor cu încredere!

Alege să priveşti spre viitor cu încredere!

de Daniela Dumitriu    |    28 Mai 2008   •   00:00
Alege să priveşti spre viitor cu încredere!

Adesea, oamenii se întreabă de ce dorinţele lor uneori se îndeplinesc, alteori nu. Dacă între subconştient şi dorinţele conştiente există o prăpastie de emoţii negative, cele două planuri nu sînt pe aceeaşi vibraţie şi nu se întîmplă nimic. Atunci e momentul să te analizezi, pentru că probabil te afli pe un drum greşit.

ÎNDEMN - analizează-ţi emoţiile

Adesea, oamenii se întreabă de ce dorinţele lor uneori se îndeplinesc, alteori nu. Dacă între subconştient şi dorinţele conştiente există o prăpastie de emoţii negative, cele două planuri nu sînt pe aceeaşi vibraţie şi nu se întîmplă nimic. Atunci e momentul să te analizezi, pentru că probabil te afli pe un drum greşit.

Există o diferenţă enormă între a spera că totul va fi bine şi a crede că deja lucrurile se îndreaptă în direcţia cea bună. Percepţia ta este total diferită în aceste cazuri, iar realitatea îţi va confirma exact ceea ce gîndeşti pentru că totul te reflectă identic.

Poţi să SPERI că vei supravieţui unei boli sau poţi alege să CREZI CĂ SUPRAVIEŢUIEŞTI. Poţi să SPERI că relaţia ta de cuplu va fi mai bună sau poţi alege să CREZI CĂ EA E DEJA MAI BUNĂ.

Chiar dacă lucrurile nu se întîmplă favorabil, poţi alege să CREZI că există o cale pe care tu nu ai văzut-o pînă atunci şi că lucrurile se petrec pozitiv pentru tine.

Observă că tot ceea ce inserez aici sînt fraze rostite la timpul prezent cînd mă refer la credinţă. De cîte ori tu spui “sper că o să fie mai bine”, lucrurile vor rămîne veşnic la timpul viitor, într-o posibilă stare de bine, dar niciodată în actualitate.

 

Fii atent mereu la cuvintele tale; ascultă-te. Ce spui? Ce anume îţi doreşti? Formulează dorinţele tale şi urmăreşte felul în care construieşti frazele. Dacă ai folosit timpul viitor în ceea ce spui e probabil ca acolo să şi rămînă: în viitor.

TEST. Reformulează totul la timpul prezent şi fii atent la emoţiile tale cînd spui acest lucru; încearcă să afirmi cu voce tare şi cu entuziasm credinţa ta că lucrurile se întîmplă spre binele tău; ce emoţii au ieşit la iveală? De teamă, de îndoială? Sau de bucurie şi încredere?

Acest mic test emoţional arată felul în care subconştientul tău vede cum se va desfăşura totul.

Dacă eşti dezamăgit de reacţia ta, probabil că au apărut mai multe emoţii negative care erau sub stratul de SPERANŢå pe care îl aveai înainte. Pînă cînd nu ne cercetăm interior pentru a vedea cum gîndim în fiecare situaţie, pînă cînd nu ne cunoaştem atît de bine temerile, încît să putem alege exact ceea ce sîntem pregătiţi să facem şi, mai ales, pînă cînd nu începem să conştientizăm ca stă în puterea noastră să ne curăţăm de aceste tipare greşite de gîndire, nu vom putea obţine ceea ce ne dorim prea rapid sau prea uşor.

De multe ori, oamenii se întreabă de ce uneori dorinţele lor se realizează, alteori nu; dacă între subconştient şi dorinţele conştiente există o prăpastie de emoţii negative, cele două planuri nu sînt pe aceeaşi vibraţie şi nu se întîmplă nimic pozitiv; lucrurile par a nu se lega şi totul merge contra ta. E momentul să te opreşti pentru că probabil te afli pe un drum greşit.

Cel mai bine e să te verifici întotdeauna cînd vrei să realizezi ceva nou. Vezi ce emoţii ies la suprafaţă, conştientizează-le şi trage o concluzie: aleg să rămîn cu ele şi renunţ la dorinţa mea sau aleg să mă dezbrac de haina emoţiilor mele şi să văd cine sînt eu cu adevărat pe dedesubt. Ai fi surprins, pentru că de cele mai multe ori oamenii nu ştiu cine sînt şi de ce sînt capabili uneori nici la bătrîneţe... Tu ce cale alegi?

Maxime

Vei avea parte de un lucru atunci cînd vei crede în el – Wayne Dyer. Un morman de pietre încetează de a mai fi un morman de pietre în momentul în care un singur om care îl contemplă vede în el imaginea unei catedrale – Antoine de Saint Exupery Fiecare gînd pe care îl am îmi creează viitorul – Louise L. Hay.

×
Subiecte în articol: suflet