x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alimentele te ajută să îți stăpânești nervozitatea

Alimentele te ajută să îți stăpânești nervozitatea

de Cristina Mălășanu    |    28 Iul 2014   •   09:12
Alimentele te ajută să îți stăpânești nervozitatea

Ești stresat din te miri ce, ești agitat și lași să se vadă asta? Poate că simți mereu nevoia să mănânci, ca să te potolești? E bine să mănânci, dar nu o face la întâmplare. Află ce alimente te ajută!

Află ce alimente te ajută să lupți cu emoțiile negative!

Nervozitatea şi stresul stau la baza celor mai multe afecţiuni în secolul în care trăim, iar apogeul efectelor acestor stări va fi atins în următorii 10-20 de ani. Putem lupta împotriva emoţiilor negative prin diferite căi, iar alimentaţia este una dintre ele. În ultimii ani, diagnosticul de nevroză sau de depresie a fost pus atât de des pacienţilor care s-au prezentat la medic, încât a devenit aproape o obişnuinţă. Stresul de la birou, stresul cotidian, teama zilei de mâine, nesiguranţa unui cămin, a unui loc de muncă, ne fac mai temători şi mai nervoşi. Copiii, adolescenţii şi persoanele active sunt supuse unor modificări importante ale stării emoţionale având ca punct de plecare stresul şi încercările vieţii.


1. Alimente recomandate
Aşa cum unele alimente ne fac rău, ne aduc kilograme în plus sau favorizează declanşarea unor boli grave, tot aşa există şi alimente care ne sunt aliaţi de nădejde în demersul de a ne păstra sănătoşi. În perioadele stresante, în organismul uman scade nivelul unor vitamine importante: A, B, C, precum şi al unor minerale - calciu şi magneziu. Pentru a suplini aceste pierderi trebuie să consumăm alimente care ne ajută să luptăm cu stresul: legume (în special pe cele verzi), fructe specifice fiecărui sezon, peşte (somon), carne de curcan, cereale, pâine integrală, lapte, ouă, seminţe de floarea-soarelui. Banana, denumită şi fructul fericirii, ne este un aliat fidel în orice sezon. O banană pe zi ne poate aduce zâmbetul pe buze şi mai mult optimism.
 

Citeșe articolul integral pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: terapii complementare felicia